13 AUGUSTI FREDAG

Hägglunds förlorade miljardordern

Hägglunds i Gullänget i Örnsköldsvik förlorade kampen om stororden på stridsfordon för 2,4 miljarder. Det var finlänska Patria som gick segrande ur striden. Hur beskedet mottogs för du veta i dagens Efter Tre, vi sänder direkt från Hägglunds.

Programledare: Mikael Andersson (060-19 03 45) mikael.andersson@sr.se
Producent: Matilda Jansson (060-19 03 46) matilda.jansson@sr.se

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet

15.07: Det blir finländska Patria som tog hem storordern från Försvarets materielverk om stridsfordon för 2,4 miljarder. Vår reporter Lennart Sundvall finns på plats i på Hägglunds och ger en rapport om hur beskedet tas emot där.

15.20: Badklåda gör det omöjligt att bada i Smackgrundet i Timrå. Det är en inälvsmask som "av misstag" angriper en badande människa i stället för en fågel och tränga in någon millimeter i huden, där de dock dör relativt snabbt. Per-Ola Magnusson, miljöinspektör i Timrå, vet mer.

15.37: Mariette Hansson, eller Maryjet, som är hennes artistnamn slog igenom i Idol. I morgon spelar hon på Sundsvall Pride, men i dag är hon med i Efter Tre-studion och sjunger och spelar.

16.12:Det anmäls många fler våldsbrott i Härnösand än i andra jämnstora städer. Ulla Öhman har träffat Bengt Jansson, närpolis i Härnösand och pratat om det eskalerande våldet.

16.22: Det är olycksdagen framför andra, Fredag den 13:e. Erika Wikström-Holländer, bibliotikarie på Kulturmagasinet, berättar varför vi är så rädda för den här dagen.

17.05: Sollefteås skyttekung är Anders Johansson avstängd efter att i sin blogg ha kritiserat en domares beslut.

17.12: Nyhetsklippet

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du prenumerera? Mejla eftertre@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista