16 AUGUSTI SÖNDAG

Direktsänd debatt från vår studio

Integrationsminister Nyamko Sabuni möter i dag vänsterpartiets ledare Lars Ohly i en direktsänd debatt från vår studio. En av frågorna kommer att handla om beskedet i fredags att Hägglunds förlorade upphandlingen av det nya stridsfordonet Ska svenska försvaret köpa svensktillverkat för att säkra arbetstillfällen, undrar vi bland annat.

Programledare: Mikael Andersson (060-19 03 45) mikael.andersson@sr.se Producent: Matilda Jansson (060-19 03 46) matilda.jansson@sr.se

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in

15.07: Debatt i Sveriges Radio Västernorrland. Integrationsminister Nyamko Sabuni möter vänsterpartiets ledare Lars Ohly i en direktsänd debatt från vår studio. Det kommer att handla om jämställdhet, integration och skola. Dessutom kommentarer efter beskedet i fredags att Hägglunds i Örnsköldsvik förlorade upphandlingen av ett nytt stridsfordon. Ska svenska försvaret köpa svensktillverkat för att säkra arbetstillfällen, är en av frågorna.

15.37: Solsken, sommarlov och havsvattnet är mer än 20 grader varmt - men ofta omöjligt att bada i. Algblomningen har slagit till längs Västernorrlands kust. Vår reporter Anna Ahlström har träffat badare i Örnsköldsvik.

15.45: I fredags kom beskedet att det är finländska Patria som får uppdraget att tillverka stridsfordon åt det svenska försvaret. Vad det innebär för arbetsmarknaden i länet får vi troligen veta nästa vecka. Lennart Sundvall rapporterar från arbetsförmedlingen i Örnsköldsvik.

16.12: Plastormar är hårdvaluta just nu. Det är båtägare som placerar ut dom på sina kapell om att avskräcka bajsande fåglar. Vår reporter Christer Jonasson vet mer.

16.22: Det ser ljust ut för Gif Sundsvall. Två tredjedelar av serien avklarad och giffarna ligger tryggt i topp efter helgens bortaseger. Är saken biff nu, frågar vi tränaren Sören Åkeby.

17.05: Gröna Vågen. På 1970-talet valde många bort storstadsstressen för lugnet på landsbyggden. I dag väljer många unga att bo kvar i stan - men i ett kollektiv.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du prenumerera? Mejla eftertre@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista