28 SEPTEMBER TISDAG

Unga tjejer rör sig för lite

Unga tjejer rör sig ofta för lite - men nu ska det bli ändring på det. Marie Alricsson, docent vid Mittuniversitetet har fått en halv miljon kronor för ett projekt som går ut på att aktivera unga flickor. Bland annat kommer man att dela ut gym-kort till en testgrupp.

Programledare: Johanna Vackdahl (060-19 03 34) johanna.vackdahl@sr.se
Producent: Matilda Jansson (060-19 03 46) matilda.jansson@sr.se

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in

15.07: Det är svårt för domstolarna att hitta meriterade jurister som vill arbeta som domare. I Ångermanlands tingsrätt har man alla tjänster tillsatta - men lagmannen Lena Wahlgren fruktar hur det ska bli när 40-talisterna går i pension.

15.20: Unga tjejer rör sig ofta för lite - men nu ska det bli ändring på det. Marie Alricsson, docent vid Mittuniversitetet har fått en halv miljon kronor för ett projekt som går ut på att aktivera unga flickor.

15.37: Veckans Tema: Kött.
Veganen Sara-Maria Westerlund kommer till studion och berättar om sitt beslut att helt avstå från kött - och hur det kan provocera omgivningen.

16.12: I Ånge träffas i dag personer som jobbar med att förbygga prostitution och människorhandel. Vår reporter Anna Ahlström är på plats.

16.22: Mer än varannan bilist byter fil utan att blinka, enligt en ny studie. Vår reporter Johan Selin tar med sig Gunnar Rhodin från organisationen motormännen och kollar hur bilisterna i Sundsvall sköter sig.

17.05: Kulturtisdag Det största barnkulturprojeket någonsin drar i gång i Härnösand. Kulturskolans Michael Möller Christensen kommer hit.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du prenumerera? Mejla eftertre@sr.se