29 September

Efter tre på ridskola

Vi forsätter med veckans tema - kött, och åker till en ridskola i Selånger. Vad händer egentligen när ett av deras djur måste slaktas? Och hur populärt är det att äta hästkött?

Programledare: Johanna Vackdahl (060-19 03 45)johanna.vackdahl@sr.se Producent: Johan Selin (060-19 03 58) johan.selin@sr.se

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet "Lyssna igen" (arkiverat i 30 dagar).

15.07: Nedläggningen av Postens paketterminal i Ånge. Beskedet i morse drabbar cirka 70 anställda och nästa lika många som jobbar med transporter.

Du hör röster från anställda, facket, Arbetsförmedlingen med flera.

15.20: Intervjuer om nedläggningen med chefen för Posten logistik i Norden, Anders Holm och Ånges kommunalråd Sten-Ove Danielsson.

15.37: Veckans tema: Kött.

Vi besöker en ridklubb i Selånger för att se vad som händer med hästar som måste slaktas. Intervju även med slaktansvarig Ove Hansson i Ullånger. Hur vanligt är det att äta hästkött, och hur många äter sina egna djur efter slakten?

16.12: Manlig dominans i alla länets kommunfullmäktigesalar efter valet. Kristdemokraterna mest ojämlika bland partierna. Hela 82 procent av representanterna är män.

16.22: Intervju i studion med Sara Nyhlen, doktorand i statsvetenskap vid Mittuniversitetet. Varför är mansdominansen i kommunfullmäktige så påtaglig? Och är det ett demokratiproblem?

17.05: Fråga Djurdoktorn.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du avsluta prenumerationen? Mejla eftertre@sr.se

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)