1 OKTOBER FREDAG

Nu ska djurtransporterna kontrolleras längs vägen

Det finns få slakterier kvar i länet och det gör att den sista transporten blir lång och plågsam för slaktdjuren. Bland annat har en gristransport tagit mer än 8 timmar, och när den anlände till slakteriet i Luleå hade flera av djuren skador som brutna ben. Och just nu görs inga kontoller av djurtransporterna ute på vägarna - men snart. Länsstyrelsen ligger i startgroparna för att tillsammans med polisen börja göra stickprovskontroller av djurtransporter.

Programledare: Johanna Vackdahl (060-19 03 45) johanna.vackdahl@sr.se
Producent: Matilda Jansson (060-19 03 46) matilda.jansson@sr.se

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in

15.07: Det finns få slakterier kvar i länet och det gör att den sista transporten blir lång och plågsam för slaktdjuren. Bland annat har en gristransport tagit mer än 8 timmar, och när den anlände till slakteriet i Luleå hade flera av djuren skador som brutna ben.

15.20: På morgnarna varnas det för frosthalka och från och med i dag kan vinterdäcken sättas på. Vår reporter Johan Selin besöker en däckverkstad och ger bästa tipsen inför däckbytet. När är det dags att köpa nytt? Och i så fall, ska man köra odubbat eller dubbat.

15.37: Livemusik i Efter Tre med finska bluesdrottningen Erja Lyytinen.

16.12 Designutställningen Nils Möbler invigs i morgon på Murberget. Vår reporter Ulla Öhman har fått en förhandstitt.

16.22: I gårdagens sändning berättade vi om en katt som hoppat ut ur motorhuven på bil som skulle besiktigas på bilprovningen i Ånge. Katten sprang sedan ner och gömde sig i lastbilsgropen. Vad katten hände sedan, undrar vi.

17.05: Humor: Mammas nya kille

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du prenumerera? Mejla eftertre@sr.se