4 OKTOBER TORSDAG

Var tredje elev är facebook-kompis med läraren

Var tredje elev är vän med en eller flera av sina lärare på Facebook och andra sociala nätverk. Det visar en undersökning från Lärarnas riksförbund. Och att vara facebook-kompis med sin lärare kan ha både för- och nackdelar.

Programledare: Johanna Vackdahl (060-19 03 45) johanna.vackdahl@sr.se
Producent: Matilda Jansson (060-19 03 46) matilda.jansson@sr.se

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet

15.07: Susanne Eberstein, socialdemokrat från Sundsvall, har i dag valts till riksdagens vice talman. Vi hoppas nå henne under eftermiddagen.

15.20: I morgon kommer polisprofessorn Leif GW Persson till Härnösand för att hjälpa till att lösa Brattåsmordet. Jan-Ola Nordin på Härnösandspolisen berättar om sina förhoppningar inför besöket.

15.25: En makalös manick tar plats i Mittuniversitetets lokaler i Härnösand. Det är en DME-syntesanläggning som väger 7,5 ton och kräver att en vägg rivs för att den ska komma in. Vad anläggningen ska användas till tar vår reporter Johan Selin reda på.

15.37: Veckans Tema: Sociala medier. Var tredje elev är vän med en eller flera av sina lärare på Facebook och andra sociala nätverk. Det visar en undersökning från Lärarnas riksförbund.

16.12: Älvräddaren Christer Borg från Sollefteå har valts till årets miljöhjälte med motiverigen: för att han lagt ner hela sin själ i arbetet med att rädda norrländska älvar genom Älvräddarnas Samorganisation från Näsåker i Ångermanland", och för att han med oförtruten energi sprider sin kunskap om energi, ekologi och vårt ansvar för natur och jord."

16.22: Varje match är en måstematch för GIF Sundsvall. Det gäller i allra högsta grad kvällens drabbing mot Öster. Vi ringer upp supportern Lars Lindman och frågar hur nervöst det är så här några timmar innan avspark.

17.05: Sport. Vår reporter Lennart Sundsvall träffar skidlegendaren Christer Johansson.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du prenumerera? Mejla eftertre@sr.se