5 OKTOBER TISDAG

Åtal i dopningshärvan

I dag väcks åtal i den stora dopningshärvan i Sundsvall. Enligt polisen är det största målet i Europa i sitt slag med en förundersökning som är 30 000 sidor lång.

Programledare: Johanna Vackdahl (060-19 03 34) johanna.vackdahl@sr.se
Producent: Matilda Jansson (060-19 03 46) matilda.jansson@sr.se

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in

15.07: I dag väcks åtal i den stora dopningshärvan i Sundsvall. Enligt polisen är det största målet i Europa i sitt slag med en förundersökning som är 30 000 sidor lång.

15.20: Rehabiliteringskliniken på länssjukhuset i Sundsvall hotas av vite på 75 000 kronor för att personalen efter omorganisationen inte räcker till för alla arbetsuppgifter. Och det här fallet är inte unikt, det har förekommit tidigare och det kommer fler berättar landstingsdirektören Lars Bolin.

15.37: Veckans tema: Sociala medier. Innan valet pratades det mycket om sociala medier och vilken inverkan de skulle ha. Men medieprofessorn Jesper Strömbäck tror att betydelsen överdrevs.

16.12: Det märkliga har nu inträffat att det har dykt upp två nya yxor på brottsplatsen i Brattås. Jan Ola Nordin som är polisens förundersökningsledare kan idag inte förklara hur två yxor kan dyka upp på brottsplatsen fem år efteråt.

16.22: I Örnsköldsvik kommer nu personer med måttliga alkoholproblem att kunna få ny hjälp. Hur det ska gå till vet vår reporter Lennart Sundvall.

17.05: Kulturtisdag: Nordiska kammarorkestern firar 20 år. Vår reporter Johan Selin har tagit reda på hur födelsedagsbarnet tänker fira sig själv.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du prenumerera? Mejla eftertre@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".