Ulf Pettersson med frun Agneta Olsson , Matilda 7 år och Moa 6 veckor sörjer Ulfs pappa som avled när han besökte dem i början av september. Mitt i sorgen vet de inte när de får ha begravning efter att en miss någonstans har gjort att obduktionen dröjer. Foto Ulla Öhman
8 OKTOBER FREDAG

Ulf kan inte begrava sin döde far

I snart fem veckor har Ulf Pettersson väntat på att få begrava sin pappa. Pappan, som var bosatt i Stockholm dog när han var och hälsade på Ulf och hans familj i Häggdånger utanför Härnösand. Eftersom dödsorsaken var oklar så ville pappans läkare i Stockholm att kroppen skulle obduceras. Men nånting gick fel och någon obduktion har ännu inte blivit av. Vem som bär skulden till att det ännu inte blivit någon obduktion är oklart - alla skyller på alla.

Programledare: Johanna Vackdahl (060-19 03 45) johanna.vackdahl@sr.se
Producent: Matilda Jansson (060-19 03 46) matilda.jansson@sr.se

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in

15.07: I snart fem veckor har Ulf Pettersson väntat på att få begrava sin pappa. Pappan, som var bosatt i Stockholm dog när han var och hälsade på Ulf och hans familj i Häggdånger utanför Härnösand. Eftersom dödsorsaken var oklar så ville pappans läkare i Stockholm att kroppen skulle obduceras. Men nånting gick fel och någon obduktion har ännu inte blivit av.

15.20: Vad är det som gått fel? Varför har familjen ännu inte kunnat begrava sin anhöriga? Det är frågor som vi ställer till Åke Gustavsson, chefläkare på länssjukhuset och Kenneth Elfving, begravningsentreprenör.

15.37: I går inleddes en ny säsong av dokusåpornas dokusåpa - Expedition:Robinson. Erik Svedberg från Sundsvall är lagledare för ett av lagen. I dag kommer han till vår studio och berättar om sina erfarenheter från inspelningen.

15.45:Örnsköldsviks kommun börjar redan nu tigga julgranar. Det för att julstämningens skull, för att stan ska bli fint upplyst i decembermörkret. Peter Zackrisson från tekniska kontoret berättar mer.

16.12: Nu är det dags för Sundsvall Dragons att begå säsongspremiär. Vår reporter Christer Jonasson har varit där och tagit pulsen timmarna innan uppkast.

16.22: Just nu avgörs älg-hunds-SM i Gideå norr om Örnsköldsvik. Hur det går till vet vår reporter Johan Selin, som varit på plats idag.

17.05: Humor: Mammas nya kille

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du prenumerera? Mejla eftertre@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".