Konstnären Eeva-Liisa Holappa Jonsson i studion, Foto: Johan Selin.
12 OKTOBER TISDAG

Barnens skoltaxi drogs in utan förvarning

Skoltaxin för elever i Söråker drogs plötsligt in. Fler och fler turer ersätts med buss och för en del barn innebär det att skoldagarna kan bli upp till två timmar längre

Programledare: Lotte Nord (060-19 03 34)lotte.nord@sr.se
Producent: Matilda Jansson (060-19 03 46) matilda.jansson@sr.se

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in

15.07: I morse offentliggjorde finansminister Anders Borg (m) sin budgetproposition för hösten. Där står bland annat att läsa att det ska bli en särskild satsning på två miljarder redan i år för att stärka utvecklingen i norra Sveriges inland. Vad det kan innebära försöker vi reda ut med hjälp av Lena Asplund, moderat riksdagsledamot från Sollefteå och Ånges socialdemokratiska kommunalråd Sten-Ove Danielsson.

15.20: Än är det strålande höstdagar - men det pratas om att en riktig köldknäpp väntar kring hörnet. Samtidigt varnar elrådgivare för att elpriserna kan slå alla tidigare rekord i vinter. Christer Jonasson rapporterar.

15.37: Skoltaxin för elever i Söråker drogs plötsligt in. Fler och fler turer ersätts med buss och för en del barn innebär det att skoldagarna kan bli upp till två timmar längre. Anneli Ledin är reporter.

15.46: Mats Wallin, ordförande för barn- och utbildningsnämnden i Timrå, svarar på hur kommunen tänker kring skolskjutsarna.

16.12: Kameraövervakningen utökas på bussarna i Sundsvall och Timrå sedan fordonen utsatts för omfattande klotter. Johan Selin tar reda på hur resenärerna reagerar på att bli filmade.

16.22: Det kan löna sig att vara skarp i sina uppdateringar på facebook. Rekryteraren André Hellström söker nämligen personal via sociala medier.

17.05: Kulturtisdag: Med konstnären Eeva-Liisa Holappa Jonsson.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du prenumerera? Mejla eftertre@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".