Jan Sjöholm visar upp sina fiskesänken gjorda av gamla elproppar. Foto:Johan Selin.
13 Oktober onsdag

Mantecrapport doldes från media

En hemlig rapport föreslår en halvering av landstingets ledningsstab. Men några nedskärningar blev inte av. Vi pratar med facket och vår reporter Ulla Öhman om rapporten.

Programledare: Lotte Nord (060-19 03 34)lotte.nord@sr.se
Producent: Johan Selin (060-19 03 58)johan.selin@sr.se

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet "Lyssna igen" (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=66

15.07: I en hemlig Mantecrapport föreslås halvering av landstingets ledningsstab - förslag på nerskärningar som inte blev av. Men landstinget ville inte låta media ta del av rapporten. Vår reporter Ulla Öhman, som bevakar landstinget gästar studion tillsammans med fackliga företrädare från Kommunal och Vårdförbundet.

15.20:Tema barn: Intervju med Ingegerd Gavelin, som skrivit boken "Att möta sitt barn och sig själv" - en tröstebok till alla föräldrar.

15.37: Köp boken av Ingegerd Gavelin och bidra till insamlingen för Världens barn. Alla pengar går oavkortat till insamlingen.

16.12: Lars Bolin lämnar tjänsten som landstingsdirektör i Västernorrland. Varför han slutar, och vad som händer nu berättar vår reporter Ulla Öhman.

16.22: En fiskeklubb i Timrå förvandlar gamla säkringar till miljövänliga sänken. Nu får skolbarnen hjälpa till att hitta säkringar under "proppjakten".

17.05: Bengt Allberg från Medelpads ornitologiska förening kommer till studion för att prata fåglar och ornitologi.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du prenumerera? Mejla eftertre@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".