Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Vi summerar dagens viktigaste händelser – och guidar dig inför kvällens aktiviteter.
Omid Ebrahimi med föreståndaren för Vitalia Anette Häggquist, och Mustafa Mohamad Ahmad. Foto: Ingrid Engstedt Edfast.

Politiker kommenterar Mantecrapporten

JG Christer Andersson, moderat landstingspolitiker, kommenterar rapporten från Mantec och förslaget om att landstingsstaben skulle halveras. Hör också om framtiden för Örnsköldsviks sjukhus, Himlabadet och ensamkommande flyktingbarn.

Programledare: Matilda Jansson (060-19 03 46)matilda.jansson@sr.se
Producent: Johan Selin (060-19 03 58) johan.selin@sr.se

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet "Lyssna igen" (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=66

15.07: Konsultföretaget Mantec föreslog att landstingsstaben skulle halveras. Men förslaget slängdes i papperskorgen. Men Mantecs andra förslag följdes - och hundratals undersköterskor och sjuksköterskor sparkades. Efter Tre fortsätter att ställa frågor kring rapporten som sätter myror i huvudet på de flesta politikerna - få har ens fått se den.

15.20: Ska Örnsköldsviks sjukhus krympa kostymen i och med att Botniabanan öppnat och Norrtåg kör ända fram till Norrlands universitetssjukhus i Umeå? Erika Jakobsson, informatör på landstinget i Örnsköldsvik är med och ska berätta fler nyheter från Örnsköldsviks sjukhus.

15.37: Vår reporter Ulla Öhman direkt från Härnösand på grund av att taket blåst av från Härnösands teater.

15.52: Nyöppnade Himlabadet i Sundsvall ger andra bad konkurrens. Till vissa badhus kommer inte längre var fjärde badande. Reporter, Marica Blind. 

16.12: Ensamkommande flyktingbarn står i kö för att komma ut till kommuerna och ett boende. I Fränsta finns nyöppnade hemmet Vitalia och vår reporter Ingrid Engstedt Edfast besöker det idag.

16.22: Ska djurparksvargar rädda de vilda vargarna? Flera myndigheter föreslår att vargvalpar ska adopteras av vilda vargmammor. Men är det realistiskt - och vill i så fall Junsele Djurpark vara med i ett sådant projekt där man just nu bara har fyra varghannar. Men djurparkschefen Ulf henriksson säger att man står i kö för en hona.

17.05: Radioresan - och vi ska faktiskt än en gång till Island. Förra gången var det fotbollsspelaren Hannes Sigurdsson som berättade om hemlandet, men då handlade det mest om vulkanen Eyjafjallajökull som levde rövare just då. Idag gäller det islandshästar - och Lotte Nord ska berätta om sitt ridäventyr.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du prenumerera? Mejla eftertre@sr.se

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".