Christina Höj Larsen, riksdagsledamot från Västernorrland. Foto: Emil Modin.

Höj Larsen förföljd av kanin

Riksdagsledamoten Christina Höj Larsen, (V), har under den senaste veckan blivit förföljd av en rosa kanin. Det är ett humorprogram i TV3 som ligger bakom idén. Max Lagerbäck, presschef på kanalen är med i sändning. Även halkbanekörning, barnteater och ridning för handikappade.

Programledare: Matilda Jansson (060-19 03 46)matilda.jansson@sr.se
Producent: Johan Selin (060-19 03 58)johan.selin@sr.se

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet "Lyssna igen" (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=66

15.07: Riksdagsledamoten Christina Höj Larsen, (V), har under den senaste veckan blivit förföljd av en rosa kanin. Men varför? Hör Max Lagerbäck, presschef på TV3, och Christina Höj Larsen själv berätta om sin upplevelse av förföljelsen.

15.20: Att bli förföljd av en kanin i tv - vilka konsekvenser kan det få för en riksdagsledamot? Och kommer vi se flera sådana program i framtiden? Medieforskaren Gabriella Sandstig berättar.

15.37: Veckans tema: förberedelse inför vintern.
Det blir allt halare ute på våra vägar i Västernorrland. Vår reporter Robin Kjellberg har besökt halkbanan i Härnösand och fått veta hur man kör tryggt på vägarna i vinter. Möt Sundsvallsbon Victoria Julin som ska genomgå en halkkörningsutbildning.

15.50: Ett internationellt statsbesök i Västernorrland. Drottningmodern i konungariket Buthan, Ashi Dorji Wangmo Wangchuck kommer till Sundsvall och får lära sig om hållbart byggande.

16.12: Riksspelmannen Britt-Marie Swing från Delsbo har fått uppleva hur det är att användas i syften som man inte vill. Hon polisanmäler nu det högerextremistiska partiet Nationaldemokraterna för att de använt en bild på henne på nätet och i en tidning.

16.22: En ny teaterverkstad i startar i Tallnäs i Timrå, både för ungdomar, barn och vuxna. En av barngrupperna leds av två elever som läser på estetiska programmet i Timrå, Emma Lindh och Ida Norin, som kommer till studion.

17.05: Två svenska soldater skadades vid en attack i Afghanistan i måndags. I morse lyfte ambulansplanet som tar soldaterna till Ärna flygplats utanför Uppsala, och sedan vidare till Uppsala akademiska sjukhus. En av soldaterna är från Medelpad. Hör hans mamma berätta om sina känslor inför sonens hemkomst.

17.20: Djuronsdag. Barn med fysiska och psykiska handikapp får möjlighet att rida på en ridklubb i Kungsnäs utanför Sundsvall. Vår reporter Marica Blind har träffat både ridlärare och föräldrar.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du prenumerera? Mejla eftertre@sr.se

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".