Timrå kommun jobbar med att förbättra vid strandpromenaden i Söråker. Foto: Karin Lycke
23 NOVEMBER TISDAG

Timrå vill öka sin befolkning

Timrå kommun satsar för framtiden och skapar plats för nya bostäder och industrier - målet är att kommunen ska ha 1 500 fler invånare om 25 år. I Söråker, Fagervik och Bergeforsen kan det växa fram nya bostadsområden.

Programledare: Lotte Nord (060-19 03 34) lotte.nord@sr.se
Producent: Matilda Jansson (060-19 03 46) matilda.jansson@sr.se

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet

15.07: Timrå kommun satsar för framtiden och skapar plats för nya bostäder och industrier - målet är att kommunen ska ha 1.500 fler invånare om 25 år. Håkan Eriksson, planarkitekt i Timrå kommun kommer till studion och berättar om byggboomen.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!
Vill du prenumerera? Mejla
eftertre@sr.se

15.20: 145 naturreservat i Västernorrland som nu begåvats med ytterligare tre där långskäggslav och flodpärlmussla förmodas frodas. Hur ligger Västernorrland till i jämförelse med andra län? Hur blir ett område naturreservat? Fler frågor får förstås Pekka Bader, naturvårdshandläggare vid länsstyrelsen.

15.37: Tema: Regnbåge, men en sådan syns sällan på vintern - har du sett en kanske det var i drömmen? Vissa väderfenomen hör vintern till och Smhi:s Sofia Söderholm reder ut begrepp som "halo" och "bi-solar".

15.45: Föreningar som nu själva driver fd kommunala anläggningar får stora problem när något oförutsett inträffar. Hockeyklubben i Njurunda SK har hamnat i en tråkig sits eftersom ismaskinen gått sönder - en nyinvestering ligger i miljonklassen. Nu vädjar föreningens ordförande Jane Bredberg till ishallens namngivare; NHL-stjärnorna Fredrik Modin och Henrik Zetterberg, om ett bidrag. (Vi söker givetvis Zetterberg och Modin för ett besked...)

16.12: En av tre anställda i Västernorrland har så dålig kondition att de löper stor risk att drabbas av hjärt-kärlsjukdom. Dålig kondition innebär problem för den enskilde, men även att man presterar sämre på jobbet. Hälsoföretaget Previa är det som drar slutsatserna (reporter Christer Jonasson).

16.22: Att skippa bilen gör gott i plånboken och gör även gott för konditionen om man går eller cyklar till jobbet. Ett antal testresenärer har sedan drygt ett halvår struntat i bilen och istället valt egen maskin eller buss. Vilka blev slutsatserna? Att det tog lång tid att ta sig till jobbet? Eller att allt blev roligt och billigt? Testresenär Christian Gorgis kommer till studion (han kanske tar bilen...:-))

17.05: Journalisten och ledarskribenten Peter Swedenmark bor numera i Jämtland men han återvänder till sitt barndoms Sundsvall i "deckaren", eller kanske snarare självbiografin "En mördare i farfars hus". Vi samtalar om Heffners, Kumo, somatiska sjukdomar (dvs kroppsliga) och om poliser och journalister i 50-talets arbetarstad.

17.20: Sundsvallsrevyn är ett välkänt begrepp och nu öppnar en revy-utställning på Kulturmagasinet och vår reporter Robin Oljelund Kjellberg har tjuvkikat på paret Berit och Claes Gebenös garderob som ställs ut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista