Vi få en vargavinter i år igen. Foto: Scanpix
29 NOVEMBER TISDAG

Rekordkalla novemberdagar

Tycker du det känns kallt? Då har du  rätt, det är nästan 50 år sedan vi fick uppleva en så här kalla novemberdagar. Och även om kylan kan mildas lite de nämaste dagarna kommer den tillbaka, enligt SMHI.

Programledare: Lotte Nord (060-19 03 34)lotte.nord@sr.se
Producent: Matilda Jansson (060-19 03 46) matilda.jansson@sr.se

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet "Lyssna igen"

15.07: Sjuka äldre på Kramfors kommuns äldreboenden kan tvingas vänta länge på vård. Sedan ett år tillbaka är det ambulanspersonalen som ska sköta sjuksköterkornas arbete med de äldre på jourtid. Men flera gånger har hjälpen fått vända i dörren när ambulansen kallats ut på akuta utryckningar. Reporter Ulla Öhman i studio där hon berättar mer om sitt reportage.

15.20: Äldreomsorgschefer har sökts i en vecka för att kommentera hur jourverksamheten fungerar i Kramfors - hör kommentarerna här.

15.37: Tema: Natten. Hur mår vi i detta ständiga mörker och hur mår man om man dessutom jobbar skift? Hur man hittar den goda nattsömnen? Anders Knutsson, professor emeritus i folkhälsovetenskap vid Mittuniversitetet i Sundsvall kommer till studion.

16.12: Det börjar dra ihop sig. På fredag är sista dag att nominera en ny kandiat för titeln som årets västernorrlänning.

16.22: Nästan rekord i novemberkyla - vi får gå tillbaka 50 år i tiden för att hitta samma kyla så tidigt på vintersäsongen. SMHI:s Linnéa Rehn ger oss (kanske) hopp om lite mildare start på december.

17.00: Sportmåndag och det gäller herrars fotboll och herrars ishockey.

17.05: Han slog igenom i GIF Sundsvall och via spel i Hammarby kommer han nu att spela fotboll i Genoa i Italien. Det handlar om Linus Hallenius, 21-åring från Sundsvall som fått chansen som de flesta bara får drömma om, att spela i en av världens bästa fotbollsligor - italienska Serie A - vår reporter Christer Jonasson har träffat honom.

17.20: Historiker Tobias Stark om sin avhandling "Folkhemmet på is" om hockeyns framväxt och om de skandaler som kantat sporten.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du prenumerera? Mejla eftertre@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista