1 av 2
Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/Scanpix
2 av 2
terapihundar
1 DECEMBER ONSDAG

Elräkningar ligger kvar sedan förra vintern

Det väntas ännu en vargavinter - och för en del kan den bli extra tung. Det finns nämligen dom som ännu inte betalat förra vinterns elräkningar, berättar Lars Högberg, regionchef på Eon Norrland.

Programledare: Lotte Nord (060-19 03 34)lotte.nord@sr.se
Producent: Matilda Jansson (060-19 03 46) matilda.jansson@sr.se

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet "Lyssna igen"

15.07: Det verkar som om vi står för ännu en vargavinter. Och fortfarande finns det dom som ännu inte hunnit betala av förra vinterns rekordhöga elräkningar. Lars Höglund, regionchef för Eon Norrland kommer till studion och berättar om det, men även var man kan vänta sig att vinterns elpriser ska landa.

15.20: De senaste dagarna har vi pratat mycket om ambulanssjukvården i Kramfors. Där har kommunen ordnat nattjouren på äldreboenden genom att ambulanspersonal ska sköta verksamheten, något som lett till att äldre blivit lämnade när det kommit larm med högre prioritet. Lars Norberg, verksamhetschef för ambulanssjukvården i länet berättar att samma system ligger nära till hands även i Örnsköldsvik.

15.37: Veckans Tema: Natten. Det är inte alla som har en varm säng att krypa ner i. För dom hemlösa är vintern extra jobbig. Reporter: Johan Selin.

15.45: Östersund har drabbats hårt av en parasit som spridits via dricksvattnet. Men parasiten kan även överföras person till person, även om risken inte är särskilt stor berättar smittskyddsläkare Hans Boman.

16.12: 20 minusgrader och mer därtill, och det innan vintern knappt har börjat. Hur man gör för att klä sig varm vet Gunilla Wikberg, aktiv i friluftsfrämjandet och före detta skräddare.

16.22: Världscupen i skidskytte startar i dag. Enligt Marko Laaksonen, forskare vid Mittuniversitetet skulle det bli mer pricksäkert om åkarna inte frös så om fingrarna.

17.05: Djuronsdag: I dag ska det handla om terapihundar - som sägs minska stress. Carina Andersson, Marianne Vängberg och Lena Andersson kommer till studion.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du prenumerera? Mejla eftertre@sr.se

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista