27 DECMEBER MÅNDAG

Isläget under kontroll

Trots den senaste tidens väder med snö och kyla är isen under kontroll. Mats Lundberg är skeppare på bogserbåten Bull som bryter is i Sundsvallsområdet. Hör också - trafikproblem i Docksta, årskrönika och röster från mellandagsrean.

Programledare: Matilda Jansson (060-19 03 46) matilda.jansson@sr.se
Producent: Johan Selin (060-19 03 58) johan.selin@sr.se

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet "Lyssna igen" (arkiverat i 30 dagar)  http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=66

15.07: Dammen vid Österforsens kraftstation i Faxeälven i Långsele har bevakats noga under julhelgen. Anledningen är att man upptäckte en mindre vattenläcka. Under helgen har man arbetat för att utesluta att en spricka uppstått i dammen. Vi ringer upp Torbjörn Tärnhuvud, VD för E.ON vattenkraft för att få veta mer.

15.20: Vädret med snö och kyla har varit det stora samtalsämnet de senaste veckorna. Hur ser isläget ut just nu i Sundsvallsområdet? Är det lugnt ute till havs? Stig Edfast har träffat skepparen Mats Lundberg som arbetar på bogserbåten Bull.

15.37: Årskrönika 2010. Vi rivstartar med årskrönikor, och i dag handlar det om den gigantiska dopningshärvan där flera av de iblandade kommer från Västernorrland. Vår reporter Christer Suneson har följt händelserna sedan starten..

16.12: Mellandagsrean är i full gång, och vår reporter Sara Fridh tar pulsen på några shoppande Örnsköldsviksbor. Hör dessutom Lars G Ohlsson, presschef på Svensk handel. Har kylan gjort att handlandet gått på sparlåga, och hur går det med årets väntade köprekord?

17.05: Timrå IK åkte på en tung förlust under julhelgen. Dessutom fick två av lagets spelare lämna isen under matchen på grund av skador. Hur ska laget vända trenden, och klättra uppåt i elitserietabellen? Vi ringer upp Per-Erik Johnsson, tränare i Timrå IK.

17.20 Historiska västernorrländskor. I första delen ur serien möter ni systrarna Sommelius på gamla Frökgården i Styrnäs som år 1958 fick besök av Sveriges Radios inspelningsbil med reportern Karl-Axel Arvidsson. 

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du prenumerera? Mejla eftertre@sr.se

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)