Kuva: SVT
24 JANUARI MÅNDAG

"Rökruta" på väg tillbaka på högstadieskolor

Trenden med färre rökande ungdomar har vänt, nu ökar rökningen. Dessutom säger 4 av 5 högstadieelever  att det röks på skolgården. Enligt folkhälsoinstitutet är kommunerna för dåliga att se till rökförbudet efterlevs.

Programledare: Lotte Nord (060-19 03 34) lotte.nord@sr.se
Producent: Matilda Jansson (060-19 03 46) matilda.jansson@sr.se

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet

15.07: Redan 1994 blev det förbjudet enligt lag att röka på skolgården, men nu verkar rökrutan vara på väg tillbaka. 4 av 5 högstadieelever säger nämligen att det röks på skolgården. Enligt folkhälsoinstitutet är kommunerna för dåliga att se till rökförbudet efterlevs.

15.20: Birsta är den plats i länet där det blir inbrott i flest bilar. För att undvika tjuven ska man själv tömma bilen - men hur lätt är det när man är på shoppingrunda, ofta många mil hemifrån. Vår reporter Johan Selin rapporterar.

15.37: Veckas tema: Nya medier
Vi börjar temat med att ta en titt på framtiden för tidningsbranschen. Hur ska papperstidingarna hantera när läsplattan blir var mans egendom till exempel? Kjell Carnbro, chefredaktör på Sundsvalls tidning kommer till studion, liksom Jimmie Näslund, chefredaktör på Allehanda media.

16.12: Per Nuder säger nej igen. Frågan är; vem ska leda socialdemokraterna efter Mona Sahlin. Bodil Hansson, ny förste ombudsman för Socialdemokraterna i Västernorrland får frågan, liksom Susanne Sjöstedt, redaktör på den socialdemokratiska ledarsidan i tidningen Ångermanland och Svante Säwén politisk redaktör på Dagbladet.

17.05: Sportpanelen Pelle Ehnberg ordförande för en av Sveriges allra största supporterföreningar, svenska liverpoolklubben kommer till studion, liksom vår egen Carl-Johan Höiby.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du prenumerera? Mejla eftertre@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista