Theo Kanter, professor i datateknik vid Mittuniversitetet, testar 4G-uppkopplingen i Sundsvall. Foto: Johan Selin.
25 JANUARI TISDAG

Supersnabba uppkopplingen här

Efter 3G - nu har Sundsvall fått 4G - alltså supersnabb uppkoppling på trådlöst internet. Vi testar hur snabbt det egentligen är. Dessutom får du svar på när den nyaste generationens nät brer ut sig över resten av Västernorrland.

Programledare: Lotte Nord (060-19 03 34) lotte.nord@sr.se
Producent: Matilda Jansson (060-19 03 46) matilda.jansson@sr.se

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet

15.07: Unga svenskar får allt sämre kondis. Forskning har kommit fram till att 16-åringar i dag har 10 procent sämre kondition än 1987. Utvecklingen är allvarlig, säger idrottsforskaren Örjan Ekblom. Vår reporter Ulla Öhman har också pratat med ungdomar i Härnösand om deras syn på motion.

15.20: Klockan 15 i dag offentliggörs vilka filmer som oscarsnominerad. Filmen "I rymden har inga känslor", regisserad av Andreas Öhman från Kramfors har chansen.

15.37: Veckans Tema: Ny teknik
Efter 3G - nu har Sundsvall fått 4G - alltså supersnabb uppkoppling för den bärbara datorn. Hur supersnabbt det egentligen är testar vår reporter Johan Selin med hjälp av Theo Kanter, professor i datateknik.

16.12:Nu är det klart med den nya E4-sträckningen genom Sundsvall. Magnus Lundberg, projektchef E4 Sundsvall, kommer till studion och berättar hur bygget kommer att påverka närboende och hur broavgiften egentligen är tänkt att fungera.

16.22: Det är viktiga hockeymatcher i kväll för våra länslag i elitserien Modos Anton Hedman och Timrå IK:s Pär Styf om sina tankar inför kvällen och tabell-läget.

17.00: Vi i femman: Kyrkmons skola 5 C från Njurunda och Hagaskolan 5 A från Sundsvall

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du prenumerera? Mejla eftertre@sr.se

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista