1 av 2
Ahmed Mansour Foto: Lotte Nord
2 av 2
Hovslagare Cecilia Günter hos Lotte i Efter Tre Studion. Foto: Lotte Nord
26 JANUARI ONSDAG

Ahmed Mansour följer utvecklingen i Egypten

Ahmed Mansour, 18 år, går ledarskapsprogrammet på Sundsvalls gymnasium. Han följer med spänning det som händer i Egypten - och önskar han var där.

Programledare: Lotte Nord (060-19 03 34) lotte.nord@sr.se
Producent: Matilda Jansson (060-19 03 46) matilda.jansson@sr.se

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet

15.07: Ahmed Mansour, 18 år, går ledarskapsprogrammet på Sundsvalls gymnasium. Han följer med spänning det som händer i Egypten - och önskar han var där.

15.20: Satte du kaffe i halsen när du hörde nyheten att bryggaren kan ge bly i kaffet? Varmvatten i vanliga kaffeautomater har visat sig innehålla upp till tio gånger för höga halter av bly. Mätningen gjordes i kaffeautomater på Institutet för miljömedicin i Stockholm (IMM) och på ett byggbolag - vi pratar med några länsbor om det blir saft istället nu.

15.37: Ingela Högdahl, fyrabarnsmamma från Sundsvall, berättar för första gången om den utvecklingsstörning som två av hennes barn har. Den heter fragil X-syndromet och är genetisk störning, den vanligaste efter Downs syndrom. När hon väntade familjens fjärde barn valde hon att genomgå fosterdiagnostik - ett otroligt svårt beslut.

15.45: Kenneth Challis, läkare och verksamhetschef på kvinnokliniken länssjukhuset Sundsvall - om hur kvinnokliniken hanterar önskemål om fosterdiagnostik. Och om hur ny teknik gör själva provet enklare - men hur svår vägen kan vara att verkligen göra det.

16.12: Ska det skapas ett idrottshistoriskt museum i länet? Ett idrottshistoriskt sällskap har bildats och förste ordförande är Jan Nordin från Örnsköldsvik. Vår reporter Lennart Sundwall har pratat med honom.

16.22: ...och en av våra allra största i och från länet är förstås skidskyttedrottningen Magdalena Forsberg - jag ringer henne och hör vad hon tycker om idén med idrottshistoriskt museum.

17.05: Hovslagare Cecilia Günter kommer till studion och vi ska prata om varför hästar måste få sina "naglar" klippta. Hovarna ska vara det viktigaste på en häst så hur sköter hästägaren om dem på bästa sätt?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista