Erik Borglund, lektor i arkiv- och informationsvetenskap vid Mittuniversitetet. Foto: Johan Selin.
27 FEBRUARI TORSDAG

Direktrapport från rånet i Kramfors

Ica Kvantum i Kramfors utsattes i dag för ett väpnat rån. Ett 25-tal poliser söker just nu efter rånaren. Vår reporter Ulla Öhman befinner sig på plats och lämnar en direktrapport.

Programledare: Lotte Nord (060-19 03 34) lotte.nord@sr.se
Producent: Matilda Jansson (060-19 03 46) matilda.jansson@sr.se

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet

15.07: Lagens långa arm når ända upp på de snöklädda takåsarna. I Sundsvall har polisen i uppgift att även blicka uppåt när de patrullerar, detta för att upptäcka farliga snö och ismassor. Men några inspektioner enbart med syfte att säkra taken görs inte, berättar närpolischef Tomas Åslund.

15.20: Att det är äldre som känner sig mest ensamma stämmer inte. Enligt professor Lars Tornstams studie är det tvärtom i 30-årsåldern som flest upplever sig som ensamma. Med de sociala mediernas framfart tror dock professorn att ensamheten kommer att minska.

15.37: Veckans Tema: Ny teknik
I dag handlar det om hur du bevarar dina semesterbilder, musik och andra filer för framtiden. Vad händer om datorn kraschar? Erik Borglund, lektor i arkiv- och informationsvetenskap vid Mittuniversitetet ger dig sina bästa knep.

16.12: Rekordkyla och snöchocker har gjort att många längtar efter solen med resultatet att flygen söderut är i stort sett fullbokade. Och dom resor som finns är dyra, chock-dyra, kanske man kan säga. Dessutom kan priserna variera kraftigt... 1000-tals kronor på samma resa från en dag till en annan. Hur det går till när resebolagen sätter sina priser reder vi ut här.

16.22: Du har säkert sett dem, iallafall på bild. Det ska handla om trendbakverket framför andra just nu, macaronen. Bagaren Andreas Johansson berättar om den lilla franska sötnosen.

17.05: Vi i femman. Södermalmsskolan 5 A från Sundsvall möter Solenskolan 5 CD från Härnösand

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du prenumerera? Mejla eftertre@sr.se

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista