1 av 2
2 av 2
Siri Englund spelar bandy i division 2 för herrar, i Söråkers IF. Foto: Karin Lycke
28 JANUARI FREDAG

Kräksjukan sprider sig

Såhär års brukar det vara problem med den läskiga vinterkräksjukan runt om i landet.
Hur pass allvarlig är vinterkräksjukan i år - och hur ska man skydda sig?

Programledare: Matilda Jansson (060-19 03 46) matilda.jansson@sr.se
Producent: Johan Selin (060-19 03 58) johan.selin@sr.se

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet "Lyssna igen" (arkiverat i 30 dagar)  http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=66

15.07: Såhär års brukar det vara problem med den läskiga vinterkräksjukan runt om i landet. Hur pass allvarlig är vinterkräksjukan i år - och hur ska man skydda sig? Vi ringer upp Hans Boman - smittskyddsläkare på länssjukhuset i Sundsvall.

15.20: En stor vattenläcka uppstod vid Gärde i Sundsvall i natt vid halv två tiden. Arbetet har att åtgärda läckan har pågått under dagen. Hör senaste nytt från Stefan Hanning, driftschef på MittSverige Vatten.

15.37: För ett och ett halvt år sedan skärptes Socialtjänstlagen när det gäller stöd till anhöriga som vårdar funktionshindrade, långvarigt sjuka eller äldre. Trots skärpningen finns mycket kvar att göra, konstaterar Socialstyrelsen. Elsy Björk i Bunsta utanför Sundsvall förlorade stödet hon fick för att vårda sin man. Reporter: Agneta Johansson.

16.12: Konflikten mellan moderata landstingsrådet Jacomina Berteema och sjukhusdirektör Sigbjörn Olofsson verkar nu vara slut. Den nye landstingsdirektören Anders L Johansson har utrett konflikten. Resultatet: ingen allvarlig kritik mot sjukhusdirektören. Hör Anders L Johansson själv kommentera händelserna.

16.22: Siri Englund, spelare i Söråkers IF:s herrbandylag kommer till studion för att berätta om sin roll i laget. Hur kommer det sig att hon spelar med Söråkers herrar?

17.05: Sångerskan Helen Sjöholm kommer till studion som dagens musikgäst. Ställ dina frågor till Helen på 060-663377.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du prenumerera? Mejla eftertre@sr.se

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista