Emil Källström, riksdagsledamot (c) foto: Matilda Jansson
7 FBERUARI MÅNDAG

Åtgärder för arbetslösa får hård kritik

På ett år har antalet långtidsarbetslösa i Västernorrland som befinner sig i den kritiserade sista fasen i jobb- och utvecklingsgarantin fördubblats. Där får man sysselsättning, men ingen lön. Inkomsten blir i stället ett aktivitetsstöd på 65 procent av a-kassan. Är det rimligt? Emil Källström, riksdagsledamot för centern, får frågan.

Programledare: Lotte Nord (060-19 03 34) lotte.nord@sr.se
Producent: Matilda Jansson (060-19 03 46) matilda.jansson@sr.se

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet

15.07: På ett år har antalet långtidsarbetslösa i Västernorrland som befinner sig i den kritiserade sista fasen i jobb- och utvecklingsgarantin fördubblats. Där får man sysselsättning, men ingen lön. Inkomsten blir i stället ett aktivitetsstöd på 65 procent av a-kassan. Är det rimligt? Emil Källström, riksdagsledamot för centern, får frågan.

15.20: Sveriges största rättegång, Operation Liquid, pågår. Det innebär att många dopings-försäljare sitter häktade, men hur har marknaden påverkats? Finns det luckor att fylla för nya langare och tillverkare? Tullinspektör Sune Nordström tror det.

15.37: Veckans Tema: Frivilligt
På Hospice i Sundsvall finns ett 30-tal frivilliga som ser till att verksamheten fungerar.

15.45: Katarina Levin är chef Bollsta sågverk, som är Sveriges största, om framtiden, investeringar och ny teknik.

16.12: Konflikten mellan moderata landstingspolitikern Jacomina Berteema och sjukhusdirektören Sigbjörn Olofsson fortsätter. I förra veckan blev sjukhusdirektörens verksamhetsberättelse för 2010 känd, och där går han till hårt angrepp på Berteema. Hon ger nu sin syn på bråket.

16.22: Första helgen i mars kommer landets största cirkus; melodifestivalen till Sundsvall. Andra Chansen sänds från Nordichallen. Men det började inte så bra för festivalen, i Luleå var det långt i från slutsålt.

17.05: Sportpanelen: Cain Dotson och Mats Hamberg

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du prenumerera? Mejla eftertre@sr.se

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)

Beslaget från dopningstillslaget

I ett bergrum i Sundsvall finns det stora beslaget från dopningshärvan förvarat. Foto: Christer Suneson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".