15 FEBRUARI TISDAG

Skatteparadis och ny ambulansbår

1:40 min

Företagsledare i Västernorrland tjänar sina pengar här i länet. Men skatten, den betalas ofta i lågskattekommuner i Stockholmsområdet där de är mantalsskrivna. 

Lotte Nord testar i dagens program också ambulansens specialbårar som införskaffats för att kunna hantera den allt tyngre befolkningen.

Programledare: Lotte Nord (060-19 03 34) lotte.nord@sr.se
Producent: Matilda Jansson (060-19 03 46) matilda.jansson@sr.se

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet

15.07: Företagsledare i Västernorrland tjänar sina pengar här i länet. Men skatten, den betalas ofta i lågskattekommuner i Stockholmsområdet där de är mantalsskrivna. Det visar en kartläggningav vår reporter Anneli Ledin.   Du hör också finansminister Anders Borg kommentera fenomenet.

15.20: Paralympic Winter World Cup, en av Europas största tävlingar för handikappade vinteridrottare, pågår för fullt i Sollefteå. Vi får en direktrapport från vår reporter på plats, Lennart Sundvall

15.37: Veckans Tema: Fetma
För ambulanssjukvården ställer den allt tyngre befolkningen till problem. Ambulansen har till exempel nyligen tvingast köpa in nya bårar, som tar 250 kilo. Och det händer att det inte räcker till. Mika Nevalainen, enhetschef för ambulanssjukvården i Sundsvall kommer till studion.

16.12: Under dagen pågår en utbildningsdag för lantbrukare som funderar på det där med gårsslakt. Vår reporter Karin Johansson är på plats.

16.22: En av de allra största, Peter Foppa Forsberg, har aviserat att han lägger av med ishockeyn. Vi har samlat röster från kända och okända västernorrlänningar om hur de kommer ihåg hockeyhjältens makalösa karriär.

17.05: Kulturtisdag: Kent Lövgren, alias Melodie MC, var en av eurodiscons största namn på 1990-talet i Sverige, med hits som Dum da Dum och Give it up. I dag jobbar han som lärare på Mittuniversitetet och egen företagare. Reportage av Johan Selin

17.20: För många bilister är trafikinformationen på radion jätteviktiga, de ska tala om när det har hänt olyckor eller om det är en älg på vägen. Lasse Lindell, reporter på Sveriges radios trafik och service-redaktion, berättar om hur man prioriterar vilka meddelanden som ska gå ut.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du prenumerera? Mejla eftertre@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista