16 FEBRUARI ONSDAG

Akutbesöken ökar i Sollefteå

Landstinget skulle minska antalet besök på länets akutmottagningar. Men i Sollefteå har det i stället blivit tvärtom - fler som besöker akuten i stället för att uppsöka en vårdcentral.
Vi fortsätter också att rapportera om hur människor tjänar pengar, men betalar sin skatt
i ett annat län.

Programledare: Lotte Nord (060-19 03 34) lotte.nord@sr.se
Producent: Johan Selin (060-19 03 46) johan.selin@sr.se

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet "Lyssna igen" (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=66

15.07: Vi fortsätter att berätta om hur människor tjänar pengar här i länet -men är skrivna i kommuner söderut med betydligt lägre skatt. Är det okej? - Vilka regler gäller? Vi frågar Eva stina Holmström, rättslig specialist på Skatteverket.

15.20: Landstinget ville minska antalet besök till akutmottagningarna.
Men i Sollefteå har akutbesöken i stället ökat! Lennart Moberg, primärvårdsdirektör, kommenterar landstingets misslyckande.

15.37: Veckans tema: övervikt. Motion på recept - funkar det? Landstinget västernorrland har friskvård som en del av verksamheten - men hur går det till och hur pass effektiv är behandlingen? Lennart Moberg finns i studion tillsammans med Gunilla Edin, idrottsledare och massör.

16.12: Vår reporter Lennart Sundwall rapporterar från Paralympic Winter World Cup i Sollefteå.

16.22: Hur går arbetet till på Trafik- och serviceredaktionen på Sveriges radio?Efter samtal från våra lyssnare väljer vi att lyfta detta ämne. Lotte Nord intervjuar Lasse Lindell som arbetar som trafikreporter.

17.05: Fråga djurdoktorn.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du prenumerera? Mejla eftertre@sr.se

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)