1 av 2
Foto: P4 Sjuhärad.
2 av 2
Petra Nyhman, frisör i Sundsvall. Foto: Johan Selin.
9 MARS ONSDAG

Uppsving för lastbilsbranschen

Järnvägsstrulet dem senaste två vintrarna har gjort att fler företag i länet nu väljer att frakta sina varor på lastbil istället för via tåg. Företagens oro att varorna ska bli försenade har gjort att lastbilsbranschen istället fått ett uppsving.

Programledare: Lotte Nord (060-19 03 34) lotte.nord@sr.se 
Producent: Mikael Andersson (060-19 03 46) mikael.b.andersson@sr.se

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet "Lyssna igen" (arkiverat i 30 dagar)  http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=66

15.07: Fler företag väljer att frakta på lastbil i istället för via tåg. Företagens oro att varorna ska bli försenade har gjort att lastbilsbranschen istället fått ett uppsving. Mats Hollander är presschef på statligt ägda Green Cargo.

15.20: Transportdebatt mellan riksdagsledamöterna Lena Asplund (M), och Ingemar Nilsson (S). 

15.37: Veckans tema - "Gör det själv". I dag ska det handla om vilka knep du kan ta till för fixa din frisyr hemma på kammaren. Gäst är frisören Petra Nyhman.

16.12: Stäng fyllecellerna. Det föreslår regeringens missbruksutredare Gerhard Larsson. Larsson säger att de berusade i stället bör hamna på en tillnyktringsenhet och erbjudas vård och hjälp.

16.22: Ett presentkort laddat med en händig man. Det erbjuds av ett norrländskt byggföretag. Men är det bara händiga män som jobbar för företaget?

17.05: Djuronsdag.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du prenumerera? Mejla eftertre@sr.se

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".