Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Vi summerar dagens viktigaste händelser – och guidar dig inför kvällens aktiviteter.
18 APRIL MÅNDAG

Västernorrlänningarna ska använda mindre antibiotika

Publicerat måndag 18 april 2011 kl 13.31
Första spadtaget vid byggandet av Långsele skola. Foto: Ulla Öhman

Användandet av antibiotika ska minskas i länet. Det kommer att märkas inom vården, säger Lars Blad, biträdande smisstkyddsläkare.
- Bland annat kommer barn med öroninflammation inte med automatik får antibiotika.

Programledare: Lotte Nord (060-19 03 34) lotte.nord@sr.se
Producent: Matilda Jansson (060-19 03 46) matilda.jansson@sr.se

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet "Lyssna igen"

15.07: I dag tas första taget i nya Långesele skola. Vår reporter Ulla Öhman är på plats. Och parallellt med bygget av den pågår en stor flyttkarusell bland Sollefteås elever. Dan Östlund, rektor för Vallaskolan hjälper till att reda ut hur den här flyttkarusellen ska gå.

15.23: Många upplever att grusvägar har blivit smalare - men det är oftast en synvilla. När vägarna skrapas gräver man numer oftare djupare diken för att öka avrinningen - och det gör att bilisterna upplever vägen som smalare, berättar Christoffer Engstrand, projektledare på Trafikverket.

15.37: Veckans Tema: Lidelse
Det är ju påskveckan, och det uppmärksammar vi genom att prata om lidelse i Efter Tre. I dag ska det handla om fysisk smärta.

15.45: Multiresistenta VRE-bakterier har fäste i Västernorrland. En av orsakerna är överdrivet användande av antibiotika. Men nu ska antibiotikaanvändandet minska, regeringen har avsatt pengar för att lyckas med detta. Smittskyddsläkaren Lars Blad vet mer.

16.12: Sexualundervisningen i skolan ska bli bättre genom att studenter ger sig ut i skolorna för att informera om sex och samlevnad. Vår reporter Maxime Jonsson har varit ute och pratat med ungdomar om deras syn på sexualundervisning.

16:22 Jeanette Lundberg är initiativtagare till projektet Lustverket, som går ut på att öka sexualundervisningen i länets skolor.

17.05: Sportpanel: Med kartläsaren Tina Thörner och basketspelaren Caroline Bergsten.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du prenumerera? Mejla eftertre@sr.se

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".