Foto: Hasse Holmberg/Scanpix.
28 APRIL TORSDAG

Snart kan det bli öl och nubbe till maten på äldreboenden

Ett glas vin till maten, en öl och en nubbe. Det är idag en omöjlighet på många äldreboenden, men nu kan det bli ändring på det. Enligt ett nytt förslag kan det bli fritt fram för alkoholservering på äldreboenden.

Programledare: Lotte Nord (060-19 03 34) lotte.nord@sr.se
Producent: Matilda Jansson (060-19 03 46) matilda.jansson@sr.se

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet

15.07: Höjdhopparen Patrik Sjöberg berättar nu om hur han som ung utsattes för sexuella övergrepp av sin tränare, och styvpappa, Viljo Nousianen. Nu höjs röster för att alla ungdomsledare ska kollas mot belastningsregistret för att minska risken för att barnen får en pedofil som ledare. Ulf Näslund är ordförande i Västernorrlands idrottsförbund.

15.20: Veckans Tema: Tjernobyl
Det finns planer på ett nytt kärnkraftverk norr om Vasa i Finland, bara 30 mil från norra Ångermanland. Vår reporter Anna Ahlström har varit där och berättar om planerna, om riskanalyser, om lokalt motstånd mot bygget och hör också med våra egna västernorrlänningar om det upplevs som hot.

15.37: DEBATT: Kärnkraftens vara eller inte vara. Med Roy Resare, miljöpartiet och Lena Asplund, moderaterna.

16.12: Patrik Sjöbergs avslöjande att han utsatts för sexuella övergrepp av sin tränare har chockat idrottssverige. Psykologen Bengt Jarl har många års erfarenhet av att behandla pedofiler, och han ger föräldrarna bästa tipsen om hur man ska upptäcka att något inte står rätt till med barnens ledare. Reporter: Christer Suneson.

16.22: Ett glas vin till maten, en öl och en nubbe. Det är idag en omöjlighet på många äldreboenden, men nu kan det bli ändring på det. Enligt ett nytt förslag kan det bli fritt fram för alkoholservering på äldreboenden. Vår reporter Lennart Sundvall har besökt ett.

17.05: Radioresan: I dag bär det av till grekiska Kreta och det är Leif Johansson som är reseledare.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du prenumerera? Mejla eftertre@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".