Nästan hela portionen ligger kvar på tallriken när måltiden är över. Foto Ulla Öhman
12 MAJ TORSDAG

Vill bestämma åldrings matbehov

Fem matlådor eller inga alls. Det var alternativen för en äldre kvinna i Härnösand, som vill vill äta tre matlådor i veckan i stället för fem. Men kommunen satte sig på tvären. Hör mer i dagens Efter tre.

Programledare: Lotte Nord (060-19 03 34) lotte.nord@sr.se 
Producent: Johan Selin (060-19 03 58) johan.selin@sr.se

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet "Lyssna igen" (arkiverat i 30 dagar)  http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=66

15.07: SCA är på gång med att bygga en stor vindkraftspark på sina marker öster om Näsåker i Sollefteå kommun. Vindkraftsproduktionen ska uppgå till cirka två terawattimmar per år enligt planerna. Intervju med Åke Westberg, chef för SCA Energy.

15.20: Fem matlådor per vecka eller inga matlådor alls. Det valet gav Härnösands kommun en snart 90-årig kvinna, som är liten i maten och tycker att det räcker med tre matlådor i veckan. Förvaltningsrätten gick på kvinnans linje - men nu har kommunen valt att överklaga till kammarrätten. Hans Fälldin är förvaltningschef på Socialförvaltningen i Härnösand.

15.37: Veckans tema - inkomster. Nu är det högt tryck på Skatteverket då personalen granskar folks inkomstdeklarationer. Vår reporter Johannes Skoog rapporterar direkt. 

16.12: Nu arrangeras Proudfestivalen i Örnsköldsvik. Elever från särskolan har uppvisning i sång och dans - en resa från 60-talet fram till i dag. Reporter: Anna Ahlström.

16.22: I kväll är det dags för Sverige att göra entré i schlagercirkusen. Vår expert Adam Pettersson ger dig förutsättningarna inför tävlingen.

17.05: Radioresan. I dag bär det av till Tokyo. 

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du prenumerera? Mejla eftertre@sr.se

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".