12 MAJ TORSDAG

Vill bestämma åldrings matbehov

Fem matlådor eller inga alls. Det var alternativen för en äldre kvinna i Härnösand, som vill vill äta tre matlådor i veckan i stället för fem. Men kommunen satte sig på tvären. Hör mer i dagens Efter tre.

Programledare: Lotte Nord (060-19 03 34) lotte.nord@sr.se 
Producent: Johan Selin (060-19 03 58) johan.selin@sr.se

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet "Lyssna igen" (arkiverat i 30 dagar)  http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=66

15.07: SCA är på gång med att bygga en stor vindkraftspark på sina marker öster om Näsåker i Sollefteå kommun. Vindkraftsproduktionen ska uppgå till cirka två terawattimmar per år enligt planerna. Intervju med Åke Westberg, chef för SCA Energy.

15.20: Fem matlådor per vecka eller inga matlådor alls. Det valet gav Härnösands kommun en snart 90-årig kvinna, som är liten i maten och tycker att det räcker med tre matlådor i veckan. Förvaltningsrätten gick på kvinnans linje - men nu har kommunen valt att överklaga till kammarrätten. Hans Fälldin är förvaltningschef på Socialförvaltningen i Härnösand.

15.37: Veckans tema - inkomster. Nu är det högt tryck på Skatteverket då personalen granskar folks inkomstdeklarationer. Vår reporter Johannes Skoog rapporterar direkt. 

16.12: Nu arrangeras Proudfestivalen i Örnsköldsvik. Elever från särskolan har uppvisning i sång och dans - en resa från 60-talet fram till i dag. Reporter: Anna Ahlström.

16.22: I kväll är det dags för Sverige att göra entré i schlagercirkusen. Vår expert Adam Pettersson ger dig förutsättningarna inför tävlingen.

17.05: Radioresan. I dag bär det av till Tokyo. 

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du prenumerera? Mejla eftertre@sr.se

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)