16 MAJ

Lång resa till tandläkare upprör på landsbygden

2009 bestämde landstinget Västernorrland att nio tandvårdkliniker i glesbygden skulle stänga. Så har nu skett - den sista, den i Junsele stängde den 30 april. Nu mullrar det i glesbygden över att behöva åka långt till tandläkare.

Programledare: Lotte Nord (060-19 03 34) lotte.nord@sr.se
Producent: Matilda Jansson (060-19 03 46) matilda.jansson@sr.se

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet

15.07: 2009 bestämde landstinget Västernorrland att nio tandvårdkliniker i glesbygden skulle stänga. Så har nu skett - den sista, den i Junsele stängde den 30 april. Nu mullrar det i glesbygden över att behöva åka långt till tandläkare. Och av den mobila folktandvårdsenheten som landstinget skulle skaffa har ingen sett röken av ännu. Bo-Göran Danielsson är tandvårdsdirektör i Västernorrland

15.20: Mitten av maj och nog borde man känna försommarvindarna. Men trots att våren tvekar så öppnar i dag utomhusbadet vid Himlabadet i Sundsvall. Vår reporter Johan Selin är på plats och känner på vattnet.

15.37: Veckans tema: Nationalism
Sundsvall är ett starkt fäste för vit makt-rörelser, enligt organisationen Expo. Alexander Bengtsson, reporter och utbildningschef på Expo är med oss från en studio i radiohuset i Stockholm och på plats i vår studio i Sundsvall är Börje Öhman, informationsansvarig för polisen i Västernorrland.

16.12: Vardagsbrottsligheten väcker inga stora rubriker - men kan ställa hela livet på ända för den som drabbas. Vår reporter Mikael Andersson har tittat mer på statistiken.

16.22: I dag börjar man spränga på Vårdkasen i Härnösand. Kommer det att mullra i hela staden nu? Och törs man använda promenadvägarna på berget. Andreas Einarsson, marknads- och informationschef på Hemab vet.

17.05: Sportpanelen: Med Kent Norberg, assisterande tränare Timrå och Peter Larsson, klubbchef i GIF Sundsvall.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du prenumerera? Mejla eftertre@sr.se