20 MAJ FREDAG

Hyrda lokaler dyrt för kommun

2007 sålde Härnösands kommun ut skolbyggnader och valde istället att hyra lokaler. Men det har varit en dålig affär för kommunen, säger skolchefen. Den privata värden vägrar bygga om utan skolan måste själv bekosta nödvändiga ombyggnationer. Det blir kostnader för skolan medan bolaget får vinsten av att byggnaderna blir mer värda.

Programledare: Johan Selin (060-19 03 58) johan.selin@sr.se
Producent: Matilda Jansson (060-19 03 46) matilda.jansson@sr.se

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet

15.07: 2007 sålde Härnösands kommun ut skolbyggnader och valde istället att hyra lokaler. Men det har varit en dålig affär för kommunen, säger skolchefen. Den privata värden vägrar bygga om utan skolan måste själv bekosta nödvändiga ombyggnationer. Det blir kostnader för skolan medan bolaget får vinsten av att byggnaderna blir mer värda. Reporter: Ulla Öhman

15.20: Vilka regler gäller för kommuner som ska hyra lokaler, vem ska bekosta anpassning och renovering? Per Henningsson, jurist på Sveriges kommuner och landsting, vet.

15.37: Livemusik
Marcus Halse studerar till gitarrbyggare på Träakademin i Kramfors. I helgen ska en av hans gitarrer provspelas när Träakademin har vernissage. Men redan i dag blir det en liten tjuv-provspelningen - gitarristen Joel Sundqvist kommer till vår studio för en smygspelning.

16.12: Den lilla byn Ljustorp i Timrå låter ofta talas om sig. Nu tar man första spadtaget för en ny bensinmack på orten. Vår reporter Mikael Andersson har gjort en besök i byn för att hitta dess sanna själ - missa inte det.

16.22: Miljöpartiet har kongress och i morgon kommer två nya spåkrör att väljas. Vi fick tag på tidigare språkröret, Eva Goes från Härnösand, precis när hon hoppade på tåget på väg till kongressen.

17.05: Humor: Mammas nya kille

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du prenumerera? Mejla eftertre@sr.se

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)