Efter Tre 21 juni

Pelle Svanslös, hotade skolor och Milkos framtid

Vad säger Milkos medlemmar om att mejerijätten Arla vill ta över, vad är Anders Tjacka Söderbergs nästa event och hur är det att vara nykterist när alkohol blir alltmer accepterat som social dryck? Frågor som vi söker svar på i dagens Efter Tre.

Programledare: Peter Hansson (060-19 03 46) peter.hansson@sr.se

Producent: Mikael Andersson (060-19 03 57) mikael.b.andersson@sr.se

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet "Lyssna igen" (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=66

15.08: Arla vill köpa Milko men för att det ska gå igenom behöver Milko sina medlemmars stöd. Stormöte i Söråker i dag där mjölkjätten Arla också finns med. Maxime Jonssson finns på plats och berättar vad som händer.

15.17: Sju skolor pekas ut för nedläggning i Kramfors kommun, nu växer intresset för att starta friskola istället. Ulla Öhman har besökt området och pratat med barn, föräldrar och lärare om framtiden för skolorna i Höga Kusten.

15.38: Anders Tjacka Söderberg, Sundsvalls egen eventkung, är sommargäst i Efter Tre. Eagleskonserten är precis avslutad, och nu flyger han vidare mot nya bokningar, eller? Och saknar han Gatufesten?

16.12: Alkohol blir alltmer accepterat som en social dryck i takt med att vårt supande ersätts (enligt vissa) och kompletteras (enligt andra) med ett mer kontinentalt drickande, där vin och öl är en naturlig del av den mänskliga samvaron. Men hur är det att inte dricka när man nästan förutsätts ha smak för livets goda? David Frenell, nykterist, med i studion.

16.20: Vi söker Härnösandscyklisten Emma Johansson som går för guld i SM i cykel på Sollerön med start i morgon.

17.12: Kulturtisdag handlar om politisk satir i Vivstavarv, med barnklassikerhjälten Pelle Svanslös. I Theater Thalias regi är Maja Gräddnos feminist och Måns en riktig elaking med dragning åt ett främlingsfientligt håll. Diskussion också om teater som politiskt verktyg och ett smakprov från Thalias uppsättning av Pelle Svanslös som har premiär om några dagar.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion! Mejla eftertre@sr.se

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)