Torsdag 25 augusti 2011

Brist på nattis, spelarjakt och en världsstad

Efter Tre har granskat hur många kommuner som har barnomsorg på natten - och spårar en påtaglig brist i främst Sundsvall. Du får också höra en spännande koppling mellan Hemsö fästning, norr om Härnösand,  och de tunnlar och bunkrar där Libyens diktator förmodas gömma sig.

15.07: Brist på nattöppen barnomsorg. I industri- och sjukvårdsstaden Sundsvall finns bara ett enda "nattis" och nu står flera familjer på kö.

15.22: På Hemsö fästning, norr om Härnösand, vet man hur diktatorn Muammar Kaddafi kan ha det - om han gömmer sig i de underjordiska tunnlarna under Tripoli och i Libyen. Christer Sefbom som driver fästningen där man kan gå en guidad berättar vilka de svaga punkterna är för tunnlar och bunkrar.

15.37: Skolan då och nu - i vårt veckotema kring skolstarten. Christoffer Hägglund är färsk med bara två år i yrket - han jobbar som idrottslärare på Heliås skola i Sundsvall. Lena Ytterström från samma skola har lång erfarenhet med 32 år i yrket som bl a samhällskunskapslärare.

16.12: Herrfotbollens förbundskapten Erik Hamrén gästar Sundsvall för att överraskas från den tid han själv var aktiv fotbollsspelare. Kanske bjuder han själv på någon överraskning om han ska titta på exepelvis GIF Sundsvalls förmågor? Reporter Christer Jonasson.

16:20: Senaste nytt!

17.05: I radioresan tar dig Elin Lindström med till Vancouver i Kanada. En stad som ska vara en av de allra bästa att leva i enligt flera undersökningar. Vad är charmen? Hur är människorna? Vilka är sevärdheterna?