Palestina, jazztrombon och OS-fackla

Många av länets musiker och konstnärer räcker fingret åt cancer. Länets palestinier firar en historisk dag. Och hör jazzprofessorn med den röda trombonen. Väl mött!

Programledare: Johan Selin (060-19 03 58) johan.selin@sr.se
Producent: Karin Johansson (060 - 19 03 62) karin.s.johansson@sr.se

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet "Lyssna igen" (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=66

15.07: I dag är det dags för sundsvallskillen Oliver Byströms stödgala Fuck cancer. I början av september gick han bort efter en tids sjukdom, men mängder av Västernorrlänningar samlas nu för att genomföra programmet till hans minne. Bland annat kommer The Confusions och The Kristet Utseende att spela och många lokala konstnärer ställer ut.

15.22: I veckan har vi berättat om politiker i länet som får ut politikerpension trots att vissa av dem knappt är fyllda 50 år. I dag fortsätter reportageserien med ett inslag om Anita Bdioiu, före detta socialdemokratiskt kommunalråd i Sundsvall. Trots att hon har rätt att ta ut en rejäl pension som expolitiker så väljer hon att arbeta.

15.37: Det är inte varje dag länet har besök av en professor i jazztrombon. Därför passade Johan Selin på att träffa legenden Nils Landgren och Bohuslän Big band när de besökte Härnösand.

16.12: I dag lämnar Palestina in en ansökan till FN om medlemskap. Vår reporter Urban Hamid har träffat palestiner från länet som kommer att minnas det här som en historsik dag.

16:20: David Beckham och Lill Lindfors tillhör båda den exklusiva skara som burit OS-facklan. Nu kan en 17-årig tjej får Västernorrland bli en av dem. Judoinstruktören Ida Öberg från Ånge är en av tjugo kandidater som tävlar om att få springa en sträcka med den olympiska elden vid sommar-OS i London nästa sommar.

17.05: Mamman nya kille.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du prenumerera? Mejla eftertre@sr.se