Tisdag 18 oktober

Främlingsfientlighet och knepiga löpsedlar

Vi ringer en av länets riksdagsledamöter som protesterar mot utvisningen av den 91-åriga ukrainskan Ganna Chyzevska.

Vi frågar Sundsvalls Tidnings ansvarige utgivare Kjell Carnbro om varför de tryckt löpsedlar med GIF som vinnare. 

Och vi har besökt den världsberömde filmaren Jens Assur.
Luta dig tilllbaka och lyssna!

Programledare: Lotte Nord (060-19 03 43) lotte.nord@sr.se  
Producent: Karin Johansson (060 - 19 03 62) karin.s.johansson@sr.se

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet "Lyssna igen" (arkiverat i 30 dagar)  http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=66

15.07: Godis, läsk och pennor är delar av sortimentet i caféet på Timrå Gymnasium. Och tanken är att vinsten ska räcka för att täcka cafépersonalens kostnader för studentmössor och balklänningar i slutet av året. Dessutom är det en utmärkt skola för att lära sig hur man driver ett företag, tycker de ansvariga på handelsprogrammet.

15.22: I går möttes publiken på Sundsvalls Arena av tusentals löpsedlar om GIF:s seger och Allsvenskan år 2012. Strax innan matchen visade bortalaget Åtvidabergs tränare upp löpet för sina spelare - som såg påhittet som "Tändvätska".

... Och ingen har väl missat att GIF Sundsvall förlorade matchen....

I dag kommer Sundsvalls Tidnings ansvarige utgivare Kjell Carnbro till studion för att förklara hur man tänkte när löpsedlarna skickades till tryckeriet - med en text som ännu inte var sann.

15.37: Många mord och andra tunga kriminalfall hade aldrig kunnat klaras upp utan hjälp från allmänheten. Och även i andra typer av fall får polisen hjälp genom tipstelefonen. Men när väljer polisen att själva gå ut och efterlysa tips och hur går de vidare med dem? Vi pratar med polisens informationschef Börje Öhman.  

16.50  I dag samlas hundratals företagare i Örnsköldsvik. Där ska de diskutera nya idéer och lyfta frågan om det kan bli aktuellt med varsel inom den närmsta framtiden. Vår reporter Lennart Sundsvall var där och minglade.

16.07 Organisationen "Förbundet Nationell Ungdom" vill etablera sig i Sundsvall. Vi diskuterar vilken betydelse det har med författaren och journalisten Christoph Andersson som har rapporterat om högerextrema grupper i många år. 

16:20: Det pågår en jakt på vidkatter i Kramfors. Burar ställs ut och de katter som saknar ägare avlivas. Men var tycker Kramforsborna om det här - och vad tycker du? Ring vår insändartelefon redan nu 060 -190 390

17.05: Nu i dagarna startas en helt ny typ av nyhetersajt på nätet. Meningen är att de sociala medierna ska spela en stor roll på hemsidan "Ajour" och att publiken ska vara mer aktiv än på traditionella nyhetssidor. En av journalisterna som ligger bakom hemsidan är Sundsvallsbloggaren Sofia Mirjamsdotter.

17.20 Efter tre har hälsat på hos den världsberömde fotografen Jens Assur, med rötter i Sundsvall. Han är flerfaldigt prisbelönt och aktuell med filmen "Killing the chickens to scare the monkeys".

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du prenumerera? Mejla eftertre@sr.se

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)