1 av 3
Micke Lyander och de tatuerade kompisarna gästade Efter tre. Foto: Karin Lycke
2 av 3
Arkeologen Ola Gerorge från länsmuseet Murberget håller i en utgrävning i Nolby. Foto: Karin Kohansson
3 av 3
Mynt från slutet av 1700-talet hittades under dagens utgrävningar. Foto: Karin Johansson
Fredag 21 oktober

Utgrävningar, blindbio och narkotika

Vad händer på den arkeologiska utgrävningen i Nolby?

Hur går det till när synskadade går på bio?  

Och hur låter ett halvt trumset, en gitarr och en bas - om Micke och de tatuerade kompisarna får bestämma?

Lyssna så får du veta!

Programledare: Johan Selin (060-19 03 58) johan.selin@sr.se    
Producent: Karin Johansson (060 - 19 03 62 karin.s.johansson@sr.se    

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet "Lyssna igen" (arkiverat i 30 dagar)  http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=66

15.07: Vid en hästhage i Nolby pågår arkeologiska utgrävningar. Vi rapporterar direkt från en lerig grop där länsmuseets arkeolog Ola George letar efter fynd.  

15.22: Att gå på bio behöver inte vara några problem för synskadade. För genom ett par hörlurar kan publiken höra filmen. Samtidigt som en berättarröst smyger in vad som syns på skärmen, men som inte hörs i de vanliga högtalarna.

15.37:
Bandet Micke och de tatuerade kompisarna tar på sig solglasögonen och river av ett stycke blues i Efter tre. De berättar också om turnélivet på en flakmoped och om konsten att göra det bästa av ett halvt trumset, en bas och en akustisk gitarr.

16.12: Drogmissbruk bland unga tycks vara vanligare än vad vuxenvärlden vill tro. Och ungdomar vittnar om att det är enkelt och billigt att beställa narkotikaliknande tabletter på internet. Vår reporter Ulla Öhman har träffat Sundsvallstjejen Malin Buhlér började ta droger som fjortonåring.

17.05: Kanske har du väntat en hel vecka. Nu är det iallafall dags för avsnitt sju av humorprogrammet Mammas nya kille!

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du prenumerera? Mejla eftertre@sr.se

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista