Måndag 24 oktober

Kontanter,inbrott och dataspelsberoende

Fredrik Johansson spelade datorspel i 14 timmar per dygn under flera års tid. Vi tar reda på hur man kommer ur ett sådant beroende.

En inbrottsvåg tyckt dra över länet, femton polisanmälningar bara under helgen.

Och det kontantlösa samhället kommer allt närmare.

Programledare: Johan Selin (060-19 03 58) johan.selin@sr.se      
Producent: Karin Johansson (060 - 19 03 62) karin.s.johansson@sr.se   

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet "Lyssna igen" (arkiverat i 30 dagar)  http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=66

15.07: Den tiden då det gick att ta ut pengar på Swedbank i Sollefteå är snart över. För att minska hanteringen av kontanter i samhället så drar banken in den tjänsten från och med mitten av november. Men vad säger kunderna? Ja, det tar vi ta reda på.  

15.22: På flera håll i länet har det anmälts inbrott i fritidshus under helgen. Totalt har cirka 15 husägare anmält att de fått påhälsning av tjuvar. Vi tar reda på om polisen har några spår efter tjuvarna och om det finns något knep för att slippa bli utsatt.

15.37: Nu har många hunnit byta till vinterdäck på bilen. Men det är även viktigt att komma ihåg den övriga servicen. Vår reporter Mikael Andersson åker till en gör det själv-hall och skaffar fram några användbara tips.

16.12: Under flera års tid spelade Fredrik Johansson dataspel i uppemot 14 timmar per dygn. Det gjorde att han missade hela gymnasiet och saknar fullständiga betyg från årskurs nio. Socionomen Sven Rollenhagen som inriktat sig på dataspelsberoede berättar om vilken hjälp personer i liknande situationer behöver.

17.05: Dagens sportpanel väntar på snön. En backhoppare, en längdskidåkare och två snowboardåkare pratar som sport i allmänhet och vintersport i synnerhet, sist i dagens Efter tre. 

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du prenumerera? Mejla eftertre@sr.se

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)