Tisdag 25 oktober

Gravstenar, svarttaxi och skorstenar

Vinst och besparingar visar delårsresultatet för SCA, men hur går det ihop?

Är olaglig svarttaxi ett stort problem i Kramfors?

Och hur sotar man sin egen skorsten?

Det här tar vi reda på i dagens Efter tre!

Programledare: Lotte Nord (060-19 03 43) lotte.nord@sr.se    
Producent: Karin Johansson (060 - 19 03 62) karin.s.johansson@sr.se

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet "Lyssna igen" (arkiverat i 30 dagar)  http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=66

15.07: Vinst och sparpaket är det som gäller när SCA presenterar sin nya delårsprognos. Nu får 2000 personer runt om i världen gå - och samtidigt stiger aktien. Men hur går detta ihop? Vi pratar med Jan Johansson som är vd på SCA och med Henric Borgström som är ekonomijournalist med stor erfarenhet av skogsbranschen. 

15.22: Nu ser Svenska kyrkan över säkerheten på sina kyrkogårdar. Bakgrunden är söndagens tragiska olycka i Bollebygd, där en åttaårig flicka omkom efter att en stor sten vält över henne. Vi tar reda på vem som har ansvaret för att gravstenar är säkra och hur det kontrolleras.

15.37: Tema: Gör det själv
I dag får vi veta hur det till att sota sin egen skorsten. Arne Berggren på Brandskyddsföreningen i Örnsköldsvik har koll på vilka regler och lagar som gäller och han delar med sig av sin kunskap. 

16.12: Det är vanligt med olaglig svarttaxi i Kramfors, enligt flera personer som P4 Västernorrland har pratat med. Kanske för att det inte är någon idé att ringa ett vanligt taxibolag efter klockan 23.00 - eftersom de inte finns någon bemannad taxiväxel på orten under nätterna. 

17.05: Det kommer att handla om glesbygd i kulturtisdag. Kristina Mattsson som skrivit boken Landet utanför berättar om varför inflyttningen i Västernorrland är då låg - samtidigt som storstäderna växer.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du prenumerera? Mejla eftertre@sr.se

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)