Onsdag 26 oktober

Mejerisammanslagning och kamelmjölk

Nu är det klart att Milko och Arla slås ihop. Men vad säger man på Norrmejerier?

Amerikanska konsulter coachar skolelever till att skapa sitt eget varumärke.

Och hör om Abdi Mohammeds planer på att starta en kamelfarm i Sundsvall.

Programledare: Lotte Nord (060 - 19 03 34) lotte.nord@sverigesradio.se   
Producent: Karin Johansson (060-19 03 62 )karin.s.johansson@sverigesradio.se

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet "Lyssna igen" (arkiverat i 30 dagar)  http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=66

15.07: Milko och Arla blir ett. Det står klart efter att konkurrensverket sagt ja till en sammanslagning. Vi pratar med kunder i mjölkdisken och med Bo Rasmussen som är vd på Norrmejerier.

15.37: Tema: Gör det själv
Bygger du ditt eget varumärke så maximerar du dina chanser att få ett jobb. Det tror i alla fall amerikanska konsulter som ska utbilda elever på Sundsvalls gymnasium i konsten att marknadsföra sig själv. Men hur går det till? Det tar vi reda på.

15.50: Landstinget går med ett stort underskott och hur det ska lösas väntas bli den stora frågan under dagens landstingsfullmäktige. Vår reporter Ulla Öhman finns på plats under dagen och rapporterar direkt från mötet.  

16.12: Slitna, gamla lokaler med läckande tak och dräneringar. Ja, renoveringsbehovet är gigantiskt på fastigheter inom Sundsvalls kommun. Just nu gör kommunen en uppskattning av kostnaden för att rusta upp lokalerna. Och enligt uppgifter till P4 Västernorrland så handlar det om hundratals miljoner kronor.

16:20: Sundsvallsbon Abdi Mohammed vill importera kameler och starta ett eget mejeri. Enligt honom innehåller kamelmjölken många nyttiga näringsämnen och är bättre än vanlig komjölk. Kanske en ny konkurrent till Arla alltså.

17.05: Varför är min katt så mager? Kan hundar ha sömnsjuka? Är min hamster deprimerad? Det är dags för djurdoktorn och i dag svara veterinär Trond Holdaas på dina frågor. Mejla gärna in dina frågor redan nu och kom ihåg att skicka med ditt telefonnummer. Adressen är eftertre@sr.se

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du prenumerera? Mejla eftertre@sr.se

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)