1 av 2
Möbeltapetseraren Kicki Svensson (t.v) med Efter tres programledare Lotte Nord. Foto: Urban Hamid
2 av 2
Diverse verktyg som kan vara bra att ha för en möbelrenoverare. Foto: Urban Hamid
Torsdag 27 oktober

Polisfynd, möbelfix och skoldiskriminering

Dykare hittade revolver i en älv - kan den vara en puzzelbit i ett ouppklarat mord i länet?

Sundsvallsrektor anställde sin egen dotter som vikarie, vad säger personalchefen?

Och hur snyggar man upp gamla möbler?

Programledare: Lotte Nord (060 - 19 03 34) lotte.nord@sverigesradio.se  
Producent: Karin Johansson (060-19 03 62) karin.s.johansson@sverigesradio.se

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet "Lyssna igen" (arkiverat i 30 dagar)  http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=66

15.07: Polisen har fått in nya uppgifter i det så kallade Klissbergsmordet. Det var i mars år 2010 som en 33-årig man hittades mördad i ett skogsområde strax utanför Sundsvall. Börje Öhman är informationschef på polisen i Västernorrland och han kommer till studion och berättar om de nya fynden.

15.22: Sverige går snabbt mot ett mer jämställt samhälle, det menar Mikael Nordenmark som är professor på Mittuniversitet. Och vi pratar med honom om var och hur den förändringen sker.

15.37: Tema: Gör det själv
I tjusiga magasin är det alltid enkelt att omvandla loppisfynd till de senaste trendmöblerna. Men Kicki Svensson vet hur det går till i verkligheten. Hon arbetar som möbeltapetserare och har lovat att dela med sig av sina bästa renoveringstips. 

15.50: Genom rollspel, föreläsningar och teaterpjäser sprids information om hedersvåld. För under hösten ska bland annat skolpersonal och socialsekreterare från flera av länets kommuner träffas under ett stort utbildningsprojekt.

16.12: En vikarie på en skola i Sundsvalls kommun tvingades sluta när ledningen hade hittade en mer kompetent person för samma arbete. Strax därefter anställdes rektorns dotter på samma position, trots att hennes erfarenhet var likvärdig med den tidigare vikarien. Det enligt en anmälan till Diskrimineringsombudsmannen. Monica Sahlberg är personalchef på barn- och utbildningsförvaltningen i Sundsvall och hon berättar hur skolanställda bör ställa sig till att anställa släktingar.

17.05: Radioresan går till gamla fort och slottsruiner där Gustav Wasa härjade på 1500-talet. Petra Hamnström kallar sig "historienörd" och är uppvuxen på Åland. I dag guidar hon till landet bortanför färjeterminalen i Mariehamn.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du prenumerera? Mejla eftertre@sr.se

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".