Kristine Novika Svensson är bokbindare och berättar om de gamla hantverksyrket i dagens kulturtimma. Foto: Johan Selin
Tisdag 1 november

Olyckor, relationer och bokbinderi

Sköter sig cyklister och fotgängare i trafiken? Hur lagar man en trasig bok?

Och varför finns det ingenstans att sitta på perrongen vid Sundsvall central?

Lyssna så får du veta. Och om du har en egen fråga om sex eller relationer är du välkommen att ställa den till vår expert Ulrika Hafvenström i vårt telefonväkteri.

Programledare: Johan Selin (060-19 03 58) johan.selin@sr.se   
Producent: Karin Johansson (060 - 19 03 62) karin.s.johansson@sr.se   

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet "Lyssna igen" (arkiverat i 30 dagar)  http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=66

15.07: Många västernorrlänningar skadas i trafiken och under de senaste dagarna har det skett flera olyckor där gångtrafikanter och cyklister varit inblandade. Vi pratar med polisen om vem som har ansvaret när en sådan olycka sker.

15.22: Nu ska Landstinget Västernorrland spara ordentligt. Landstingsdirektör Anders L Johansson har lagt fram ett förslag på hur det skulle kunna gå till. Vi ringer honom och frågar vad han tycker att man ska dra ner på.

15.37: Tema kärlek
I dag pratar vi om relationer och sex och till vår hjälp har vi kurator Ulrika Hafvenström och barnmorskan Carolien Eriksson som svarar på dina frågor.

16.12: Den som väntar på tåget i Sundsvall Central får stå, för på perrongen finns varken bänkar eller stolar. Och de som saknar någonstans att vila fötterna tycks få vänta eftersom Trafikverket inte har några planer på att ordna fram nya sittplatser inom den närmsta framtiden.

17.05: I dagens kulturtimma får vi träffa bokbindaren Kristine Novika Svensson som arbetar på länsarkivet. Hon berättar om det månghundraåriga hantverksyrket och om tejpens förbannelse.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du prenumerera? Mejla eftertre@sr.se
Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".