Veterinär Helena Vestin svarar gärna på frågor om exempelvis hästar. Foto: Therés Ulander
Onsdag 2 november

Sopfusk, politikerhot och djurdoktorn

Hur många företagare fuskar på återvinningscentralen Blåberget?

Vad säger Ånge kommuns säkerhetschef om attacken mot Arne Johansson (MP)?

Och vad vill du veta om de stora djuren i hagen? Passa på att ställa dina frågor till veterinär Helena Vestin.  

Programledare: Lotte Nord (060-19 03 43) lotte.nord@sr.se   
Producent: Karin Johansson (060 - 19 03 62) karin.s.johansson@sr.se  

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet "Lyssna igen" (arkiverat i 30 dagar)  http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=66

15.07: På återvinningscentralen Blåberget i Sundsvall har man problem med fuskande företagare som inte betalar för att göra sig av med sina grovsopor. I stället lämnar de blandad bråte i containrar avsedda för privatpersoner.

15.22: Allt fler femotioplussare misstänks för brott här i Västernorrland. På tio år har det skett en fördubbling. Vad beror det på? Hör bland vad kriminologen Jerzy Sarnecki.  

15.37: Tema: Kärlek
Marianne Rova familjerådgivare på Örnsköldsviks kommun och hon har tips som kan rädda förhållanden som är på väg att spricka.

16.12: Sent i går kväll kastade någon en sten genom en ruta i Ångepolitikern Arne Johanssons hem och själv tror han att det är kopplat till hans engagemang i vargfrågan. Statsvetaren Thomas Widenstjerna och Ånge kommuns säkerhetschef Ove Skägg i en diskussion om hot mot politiker.

17.05: Det är dags att ställa frågor till djurdoktorn. Och i dag svarar veterinären Helena Vestin på dina frågor som större djur som exempelvis hästar och kor.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du prenumerera? Mejla eftertre@sr.se

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".