Det är enkelt att beställa tatueringsutrustning på nätet. Men socialstyrelsen avråder från "hemmatatueringar". Foto: Hans Zillén/Sveriges Radio
Fredag 4 november

Drifting, tatueringar och livemusik

Hundratals personer träffas på draftingträffar och sladdar omkring helt utan säkerhetsvallar. Men vilka är de lagliga alternativen för den som gillar att snurra omkring i bilen? 

Vilka är riskerna med att tatuera sig själv?

Och vad säger landshövding Bo Källstrand om sin nya månadslön på 90 500 kronor? 

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet "Lyssna igen" (arkiverat i 30 dagar)  http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=66

15.07: Att tatuera sig på egen hand är ingen bra idé, enligt Socialstyrelsen som avråder från det på grund av smittorisken. Efter tre träffar Kent Silveråsen som driver en tatueringsstudio och som ofta justerar misslyckade hemmagjorda tatueringar.

15.22: I dag har det varit öppet hus på P4 Västernorrlands redaktion i Sundsvall. Vi drar vinnaren i vårt P4-quiz och berättar om dagens händelser.

15.37: Dags för livemusik med singer-/songwritern Elsa Sjögren som är i Sundsvall på höstlov. Hon är aktuell med nya låtar, varav det blir radiopremiär för den möjliga hitlåten ”Skit och bajs”.

16.12: Bilar som sladdar runt på parkeringar är ett stort problem i Sundsvall, enligt polisen. Varje driftingträff lockar hundratals personer som kommer för att varva upp bilarna och köra olagligt, eller för att titta på. Men det finns organiserade alternativ för dem som inte vill bryta mot lagen.

16:20: Landshövding Bo Källstrand och hans personal förbereder just nu för finbesök - kronprinsessan Victoria och prins Daniel är nämligen på ingång till veckan. Vi  kollar upp hur det går med de sista förberedelserna.

17.05: Dags för humor med Mammas nya kille!

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du prenumerera? Mejla eftertre@sr.se

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".