1 av 2
Det är viktigt att vara noggrann med detaljerna. Foto: Johan Selin
2 av 2
Åsa Strindin både bygger och lagar fioler och andra instrument. Foto: Johan Selin
Tisdag 8 november

Graffiti eller klotter? Plus en asteroid

En laglig graffitivägg är på gång i Sundsvall - målarna jublar men det gör inte polisen.

Asteroiden 2005 YU55 passerar jorden på nära hål i natt - kommer vi att kunna se den?

Och vi hälsar på i en fiol- och kontrabasverkstad.

Programledare: Lotte Nord (060-19 03 43) lotte.nord@sr.se
Producent: Karin Johansson (060 - 19 03 62) karin.s.johansson@sr.se

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet "Lyssna igen" (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=66

15.07: Filip Viklund och Emil Nordin brinner för graffiti och önskar en laglig vägg där de kan använda sina sprejburkar...

15.22: .. Men polisen är mer än tveksam - polisens hållning är att säga nej till allt målande på väggar eftersom de tycker sig märka att ju fler väggar det finns - desto mer klotter blir det. Men stämmer den observationen - debatt i Efter Tre.

15.37: Idén med jul och många andra högtider är att man ska ge varandra kärlek, omsorg - och kanske någon sak. Istället drabbas butiker mer av stölder då. Hur gör butikerna för att stoppas stölderna - vår reporter Urban Hamid har träffat butikskontrollant "Ulla" om hur hon spanar på butiksbesökarna.

15.45: Asteroiden 2005 YU55 svischar förbi mellan jorden och vår måne under tisdagsdygnet. Asteroiden ska vara av samma storlek som en jumbo jet (ett stort flygplan) eller snarare som fyra Globen - och astronomen KG Karlsson vid Mittuniversitet förklarar om vi ens kommer att märka den ovanliga rymdhändelsen.

16.12: Kronprinsessparet Victoria och Daniel är inne på dygn två i länet. Igår Medelpad - idag Ångermanland och hack i häl finns media. Inte minst med Expressens hovreporter Johan T Lindwall som säger att paret är ovanligt vanliga och om inte Victoria gör det hon gör så skulle hon förmodligen vara veterinär.

17.05: Tisdag betyder en extra dos kultur - idag får du följa med till Åsa Strindin som räddar fioler i sin verkstad.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du prenumerera? Mejla eftertre@sr.se

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".