Ställ dina husdjursfrågor till vår veterinär Maria Werner. Foto: Sara Samuelsson/Sveriges Radio.
Onsdag 9 november

Thailandshus, fartygsbränsle och djurdoktorn

Drömhuset i Thailand kostade paret från Västernorrland närmare en miljon kronor. Men det hela var en bluff och nu kan varken polisen eller en advokat hjälpa dem.

Fyra skolor i Kramfors ska läggas ner och nu kräver flera fackförbund att konsekvenserna av en skolnedläggning ska utredas.

Och missa inte att ställa dina egna frågor till vår djurdoktor, veterinär Maria Werner.

Programledare: Lotte Nord (060 - 19 03 34) lotte.nord@sverigesradio.se  
Producent: Karin Johansson (060-19 03 62) karin.s.johansson@sverigesradio.se

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet "Lyssna igen" (arkiverat i 30 dagar)  http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=66

15.07: Thailandshuset blev ett luftslott. Ett par från länet satsade närmare en miljon kronor på sitt drömhus vid stranden - men det visade sig att allt var en bluff. Och skadan var redan skedd när de insåg att mäklaren var en bedragare. En polisanmälan har inte lett någonstans och inte heller en advokat har kunnat hjälpa paret att återfå sina pengar. 

15.22: Fyra skolor i Kramfors ska stängas och tanken är att barnen ska åka skolskjuts till stan - men skulle man inte kunna göra tvärt om. Att skicka elever från tätorten och ut på landet alltså. Det var tanken bakom ett medborgarförslag som lades fram i småländska Ljungby för några år sedan. Vi kollar upp hur det gick med det.

15.37: Tema: Svinn
Slitåslänga eller återanvända? Vår reporter Urban Hamid har besökt en butik som säljer begagnade varor, där är det högsäsong just nu när många väljer att höststäda hemma.  

15.50: Det lackar mot Melodifestival. Åtminstone blev det i dag känt vilka låtar som kommer att tävla under delfinalerna 2012. Ett av bidragen är Kyss mig av låtskrivarna Jonathan Magnussen och Mattias Frändå från Örnsköldsvik.

16.12: Regeringen sänker gränsvärdet för svavelhalten i fartygsbränsle - och det är dumt tycker Sundsvals kommunalråd Magnus Sjödin (M) som menar att det kommer att slå hårt mot exportindustrin i länet. Det skriver han på Svenska dagbladets debattsida i dag. Däremot är kommunalrådet Sverker Ottosson (MP) av en annan åsikt.

16:20: Trädgårdsingenjören Gun Liteki Westin har bråda dagar. För denna ovanliga novembermånad är det exempelvis inga problem att plantera träd. Men den här typen av höst kan leda till bakslag för många känsliga buskar under kommande vår. 

17.05: Katt, hund, häst, hamster - djurdoktorn Maria Werner vill ha dina frågor! Passa på att maila dem redan nu adressen är eftertre@sr.se och glöm inte att lämna ett telefonnummer. 

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du prenumerera? Mejla eftertre@sr.se
Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".