Måndag 12 december

Strömavbrott, julstress och kampsporten MMA

Tusentals länsbor har levt utan ström under helgen- Vilken rätt har de till ersättning? 

Hur hanterar man dåligt samvete och undviker julstresss?

Och vad är tjusningen och riskerna med sporten MMA?

Programledare: Johan Selin (060-19 03 58) johan.selin@sverigesradio.se   
Producent: Karin Johansson (060 - 19 03 62) karin.s.johansson@sverigesradio.se

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet "Lyssna igen" (arkiverat i 30 dagar)  http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=66

15.07: Tusentals länsbor har fått klara sig utan ström under helgen och fortfarande saknar cirka 300 hushåll i Västernorrland el. Vi pratar med Tommy Sjöberg på Civilförsvarsförbundet om hur förberedda folk är inför strömavbrott och annat elände.

15.22: Snart är det dags för Vi i femman som är en tävling med gamla anor för unga och vetgiriga. I dag offentliggjordes det vilka skolor som tagit sig till kvartsfinal och nu är det dags för programledaren Lennart Sundwall att lotta vilka klasser som kommer att mötas.

15.37: Julen står för dörren och för många innebär det ett dåligt samvete. Men det finns sätt att komma runt det - att sänka förväntningarna till exempel. Sjukhusprästen Jan Brännström kommer till studion och berättar om hur man bäst hanterar julstressen.

16.12: I dag anhölls en Sundsvallsbo misstänkt för mordet av en 84-årig man i november. Vår reporter Mikael Andersson har träffat Annika Odelind som är Tf. informationschef på polisen i Västernorrland.

17.05: Dags för veckans sportpanel - i dag om kampsporten MMA.
Andreas Engman och Mikael Pettersson både tränar och tävlar för Sundsvalls budoklubb. De berättar varför dem har fastnat för sporten och hur de ser på riskerna. Även Niklas Marklund som är neurokirurg och hjärnskadeforskare deltar i programmet. Han är kritisk till att reglerna tillåter sparkar och slag mot huvudet.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet! Vill du prenumerera? Mejla eftertre@sverigesradio.se
Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)