Tema Oktober: Barn

I oktobertemat Barn ryms många frågor, stora som små. Hur är det att vänta barn? Hur är det att vara tonårsförälder? Vart vänder jag mig när mitt barn inte mår bra? Varje måndag i oktober hör du reportage och intressanta gäster på temat Barn.

Att vänta barn:

Ann och Linda heter två tjejer i Härnösand som förutom att de är kollegor på ett gruppboende för utvecklingsstörda, också går i väntans tider. I januari och februari ska de bli mammor, och Pulsens Pether Öhlén träffade Ann och Linda över en kopp kaffe för att prata om hur det är att vänta barn:

Tabufrågor till förskolläraren:

Har man haft ett barn på dagis så har man nog också undrat vad personalen egentligen tycker och tänker om oss föräldrar. Pether Öhlén träffade Malte Jonsson, förskollelärare i Härnösand, och ställde frågorna du inte vågat ställa själv. Bland annat vad man gör för fel vid hämtning och lämning:

Om ditt barn inte mår bra:

Vart kan du vända dig när du ser att ditt barn inte mår bra? Sara Ödmark träffade Alf Enbom på hans arbetsplats, som är Barn- och Ungdomspsykiatriska kliniken i Sundsvall. Där är han verksamhetschef:
Vi undrade också om det är många asylsökande barn som tas om hand på avdelningen:

Att få barn som ung:

Vi ska träffa barnen som får egna barn, tonårsföräldrarna. Hur är det att bli mamma och pappa när man är ung? Vilka problem stöter man på och går det att få stöd? Pulsen har träffat två tjejer som båda fick sitt första barn när de var 18 år gamla, Hanna Byström och Pernilla Landberg:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista