Plastpåse bästa äppelförvaringen

Rune Nordin i Sandöverken, längs Ångermanälven, har hittat på en himla fiffig idé.
Han ville inte vara med själv och berätta - men såhär gör man enligt Rune när man ska förvara sina äpplen - han testar själv sen i höstas.
Man tar ett gäng äpplen, 20 tog han, och stoppar i en plastpåse, suger ut luften och försluter med en rejäl frysklämma. Påsen har man sen i en mörk källlare, max 10 grader. Rune gjorde så i höstas och har ätit ett äpple då och då. NU har han två äpplen, av sorten Aroma, kvar som fortfarande är jättefina. Dom ska han spara för att se hur länge dom håller sig fina.
Håkans Svensson, äppelexpert på Julitta Gård i Sörmland ger Rune rätt:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".