Afenginn

Söndag 21 januari kl. 19.30-21.00

19.30 Duo Rémi Decker, säckpipa, flöjt och Maarten Decombel, gitarr (Belgien)
Från EBU-festivalen 2006 i Kaustby, Finland får vi en konsert med Rémi Decker och Maarten Decombel. Rémi blev intresserad av folkmusik av sin farfar och började spela säckpipa som 10-åring. Han är till största delen självlärd. Han spelar i flera konstellationer, men kvällens konsert är tillsammans med gitarristen Maarten Decombel. Maarten är klassiskt skolad gitarrist, men har numera sitt hjärta i jazz- och folkmusiken.
20.15 Afenginn spelar dansk bastard-etno
Afenginn är ett danskt femmannaband som spelar sin egen ”bastard-etno”, en blandning av bl a balkanmusik och klezmer, allt i högt tempo och med många överraskningar. I en inspelning från sommarens folkmusikfestival i Korrö hör du Afenginn, som består av Kim Nyberg, mandolin och mandola, Rasmus Kröyer, klarinett och basklarinett, Niels Skovmand violin, Andrzej Krejniuk, elbas och akustisk bas samt Rune Kofoed, trummor, slagverk och xylofon.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista