Pelle Björnlert & Johan Hedin: Foto: LarsErik Tobiasson

Söndag 19 november kl 19.30-21.00

19.30 Sirliga barocklåtar med Pelle Björnlert och Johan Hedin
Två smålänningar - en fiol och en nyckelharpa. Pelle och Johan spelar folkmusik främst från Småland och Östergötland och har en förkärlek till den musik som var högsta mode bland spelmän och klockare i slutet av 1700-talet och som klingar likt den stil vi idag kallar barock. Pelle Björnlert och Johan Hedin har en intensiv dialog i musiken och möts i ett tätt samspel på Logen under Korrö folkmusikfestival 2006.

20.15 Idan Raichel Project, Israel
I kväll sänder vi första delen av två från en konsert på festivalen ”Streetgoeseast” i Stockholm där vi möter Idan Raichel Project från Israel. Israeliske kompositören och arrangören Idan Raichel har sålt platina i sitt hemland och hundratusentals skvior världen över. Idan Raichel är mycket förtjust i moderna inspelningstekniker och miljöer och kombinerar detta med traditionella instrument och ålderdomliga musikstrukturer från bla annat Etiopien. Gammalt och nytt i självklar symbios.

Konserten spelades in den 3/9. Del 2 sänds vid samma tid nästa söndag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista