Söndag 10 december kl 19.30-21.00

19.30 Steve James & Del Rey, amerikansk rotmusik
Ikväll sänder vi andra delen av en konsert på Stallet den 29 september. Steve James och Del Rey är två amerikanska gitarrprofiler som regelbundet turnerar tillsammans.
Steve James är en gitarrist som behärskar både vanlig akustisk och slidegitarr liksom mandolin och gitarrbanjo.
Del Rey började spela klassisk gitarr vid 4 års ålder. I tonåren mötte hon bluesmannen Sam Chatmon som inspirerade henne att utforska bluesen. Hennes spel är en intrikat blandning av country blues, hillbilly boogie och klassisk jazz.

20.15 Mariem Hassan, sångerska från Västsahara
Med orubblig, mäktig stämma sjunger hon sånger om längtan efter frihet och demokrati, djupt rotade i Västsaharas konfliktfyllda historia. Hon har kallats ”den bästa rösten i Sahara” något som hon också bevisat gång på gång, både live och på flera hyllade studioalbum. Hon byter ut traditionella instrument mot elgitarrer och blandar det arabiska och afrikanska med influenser från både Jimi Hendrix och Bob Marley. Mariem Hassan föddes 1958. När hon var 17 år tvingades hon och hennes familj fly från Västsahara till Algeriet. Där blev hon medlem av befrielserörelsen Polisario, en rörelse som kämpar för Västsaharas frihet och självstyre. Konserten med Mariem Hassan spelades in den 22 september på Södra Teatern i Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista